ALUAT:
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, intr-un bol, faceti la mijloc o adancitura in care puneti untul moale, sarea si iaurtul(apa minerala)
Framantati pana se obtine o coca potrivita si omogena.
Lasati-o sa se odihneasca pe masa de lucru pana faceti umplutura.
UMPLUTURA:
Fierbeti spanacul, curatat si bine spalat, in apa cu sare, scurgeti-l, tocati-l si lasati-l sa se raceasca.
Amestecati-l apoi cu telemeaua rasa, ouale, sarea si 3/4 din cantitatea de susan.
Daca se obtine o compozitie prea moale, adaugati pesmet sau gris.
Intindeti pe masa de lucru o foaia de aluat, apoi in strat uniform, compozitia cu spanac.
Rulati strans foaie de aluat si inchideti bine capetele sa nu iasa umplutura.
Puneti rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti bine, pe toata suprafata cu galbenus de ou, batut si presarati cu restul de susan.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, spre mic (120 grade), pana ce se rumeneste frumos si aluatul este copt.
Se serveste feliata, calda sau rece, cel mai bine langa lapte batut, sana, iaurt, dar merge si un ceai fierbinte.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn chin...sa fac aceste fursecuri...un chin. De fiecare data mi-am dorit sa fac fursecuri spritate, insa orice reteta am...
Fursecuri cu ciocolata, spritateDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii