Ingrediente

~ 5 l apa
550 g malai
8 oua
doua maini bune cu frunze de ceapa verde
trei legaturi marar verde (aproximativ doua maini bune cu marar) trei legaturi patrunjel verde (aproximativ doua maini bune cu patrunjel)
200 ml ulei
sare dupa gust
Optional se poate pune pe deasupra telemea sau cascaval

Mod de preparare

Frunzele de ceapa se taie marunt si se calesc in uleiul incins. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se arde ceapa.

Intre timp se amesteca ouale bine cu o furculita, dupa care se toarna treptat 1 l de apa pana ce ouale se dilueaza. Urmatorul pas este adaugarea malaiului proaspat cernut. Malaiul nu se adauga tot acum, se adauga o cantitate mica, aproximativ 300 gr.

Compozitia obtinuta se toarna peste ceapa calita. Se lasa aproximativ 10 minute dupa care se adauga si restul de apa amestecata cu malaiul ramas.

Atentie: Se amesteca aproape mereu, deoarece se poate lipii!!!

Se lasa sa fiarba pana cand malaiul s-a fiert bine, dar atentie aceasta "prajiturica" nu trebuie lasata pe foc pana ce se intareste ca o mamaliga. Aceasta trebuie sa fie subtire.

Cand este gata se sareaza dupa gust si se adauga mararul si patrunjelul tocat marunt. Dupa ce am adaugat verdeata, "prajiturica" se ia de foc.
Se serveste simpla sau obtional puteti adauga deasupra telemea sau cascaval.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara `Prajitura` de Malai" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei `Prajitura` de Malai