Ingrediente
● 500 g linte |
● 3-2 cartofi |
● Ceapa rosie, alba si verde (stim ca le au cu culorile ) |
● 3-4 catei de usturoi |
● Rosii |
● Ardei rosu |
● ardei verde |
● Menta |
● Curry |
● Ulei |
● sare |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Punem intai de toate lintea la inmuiat (nu mai mult de-o ora, daca o punem in apa calda si-o mentinem la aceasta temperatura).
Ora asta va trece repede fiindca avem de curatit cepele, cartofii, ardeii, usturoiul, rosiile, apoi de imbucatatit pe dansele cum ne trece prin cap clipocit.
Incingem cuptorul, evaluam din ochi o tava cuprinzatoare si-o ungem bine cu ulei din belsug. Scurgem lintea de apa in care s-a inmuiat si impreuna cu toate cele de mai sus o trantim de la mica inaltime in tava; acoperim cu orice fel de zeama: apa in care s-a inmuiat lintea, suc de rosii, supa de legume sau carne ori o combinatie din toate astea, inclusiv zeama de robinet :)).
Avand acum un fel de supa putem amesteca in tava fara ca rosiile sa se faca praf si condimentam cu menta, curry, sare. Punem la cuptorul preincalzit si-o lasam timp de o ora (sau pana cand zeama scade simtitor - avem o mancarica de-acum si nu o supa - atunci e gata)
Este f. gustoasa si f. simplu de facut (mi-a luat mai mult timp s-o scriu decat am facut-o)
Serviti in farfurii cu margini largi pe care le imbracati cu rondele de rosii, ardeiuri de toate culorile si ceapa rosie.
Trebuie sa mai adaog ca-i musai s-o mancati cu mana si lipia in loc de tacamuri?
Mancarea asta merge la fel de bine si cu carne (de pui, porc) doar ca inainte de-a pune claie peste gramada ingredientele, parpaliti bine bucatile de carne.
Pofta buna, dac-o incercati
Cea mai simpla formula de-a gati lintea vine de la poporul care gateste doar cand nu sta in pozitia "lotus".
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mincare de Linte in Stil Indian" nu uita sa ii faci un review.
Ora asta va trece repede fiindca avem de curatit cepele, cartofii, ardeii, usturoiul, rosiile, apoi de imbucatatit pe dansele cum ne trece prin cap clipocit.
Incingem cuptorul, evaluam din ochi o tava cuprinzatoare si-o ungem bine cu ulei din belsug. Scurgem lintea de apa in care s-a inmuiat si impreuna cu toate cele de mai sus o trantim de la mica inaltime in tava; acoperim cu orice fel de zeama: apa in care s-a inmuiat lintea, suc de rosii, supa de legume sau carne ori o combinatie din toate astea, inclusiv zeama de robinet :)).
Avand acum un fel de supa putem amesteca in tava fara ca rosiile sa se faca praf si condimentam cu menta, curry, sare. Punem la cuptorul preincalzit si-o lasam timp de o ora (sau pana cand zeama scade simtitor - avem o mancarica de-acum si nu o supa - atunci e gata)
Este f. gustoasa si f. simplu de facut (mi-a luat mai mult timp s-o scriu decat am facut-o)
Serviti in farfurii cu margini largi pe care le imbracati cu rondele de rosii, ardeiuri de toate culorile si ceapa rosie.
Trebuie sa mai adaog ca-i musai s-o mancati cu mana si lipia in loc de tacamuri?
Mancarea asta merge la fel de bine si cu carne (de pui, porc) doar ca inainte de-a pune claie peste gramada ingredientele, parpaliti bine bucatile de carne.
Pofta buna, dac-o incercati
Cea mai simpla formula de-a gati lintea vine de la poporul care gateste doar cand nu sta in pozitia "lotus".
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mincare de Linte in Stil Indian" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 06.04.2011 08:48:41
Doar dupa cum ai explicat mi ai facut pofta.Asa da reteta.Sigur o s o probez.