Mancare de Legume de Vara

Postat pe: 11-07-2016
(0)

Ingrediente

500 g fasole verde
1 dovlecel mic
1 ceapa alba
6 buc ciuperci champignon
1/2 ardei gras
1-2 rosii
150 ml bulion
3 catei de usturoi
sare
piper dupa gust
frunze de patrunjel
frunze de telina
4-5 lg ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Fasolea verde se curata la capete, se rupe bucatele mai mici si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a fiert, se scurge de apa si se lasa deoparte.
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii.
Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun ciupercile. Se presara putina sare si se lasa la calit pana se evapora aproape toata apa lasata de ele.
Se curata ceapa si se toaca. Se pune peste ciuperci si se calesc impreuna. Dovlecelul se curata de coaja apoi se taie cubulete mici. Se pune si dovleacul peste ciuperci, se presara sare, se toarna cca 50 ml apa, se pune capacul peste cratita si se lasa la foc mic sa fiarba. Cand este pe jumatate fiert dovleacul, se adauga fasolea verde, rosiile taiate cubulete si bulionul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba pentru cateva minute pana este bine facut si dovleacul. Spre final se pune si ardeiul gras taiat cubulete.
Se mai lasa sa fiarba timp de cateva minute, apoi se adauga usturoiul taiat feliute, patrunjelul tocat si frunzele de telina taiate marunt. Se amesteca, se pune capacul peste cratita, se stinge focul si se lasa sa se intrepatrunda bine aromele.
Pofta buna!
Se serveste ca atare sau alaturi de o friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mancare de Legume de Vara" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mancare de Legume de Vara