Mancare de Fasole Pastai cu Carnati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mancare de Fasole Pastai cu Carnati

Ingrediente

  • 600 g fasole galbena rotunda
  • 2-3 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 3 rosii
  • sare dupa gust
  • 1/2 lgt pasta de ardei iute
  • 1 buc carnat afumat
  • 1/2 ardei gras verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • apa/supa de legume
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Se spala fasolea, se curata de capete si se rupe bucatele mai mici.

Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata si se taie rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune ceapa la calit, se lasa 2-3 minute apoi se adauga morcovul. Se lasa impreuna sa se caleasca putin dupa care se pune fasolea. Se amesteca si se toarna apa, sa fie la nivelul amestecului din cratita. Rosiile se spala si se taie in 3-4 bucati, in functie de cat de mari sunt. Se condimenteaza cu sare si se lasa sa se fiarba, asezand capacul peste cratita. Cand este aproape fiarta fasolea se adauga ardeiul taiat cubulete si pasta de ardei iute.

Intre timp carnatul se taie felii si se prajeste. Usturoiul se curata si se taie feliute.

Cand fasolea este fiarta, se adauga carnatul si usturoiul, se amesteca, se stinge focul si se lasa acoperit timp de cateva minute pentru a se intrepatrunde aromele.

Pofta buna!
Se serveste ca atare, garnisita cu patrunjel verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie