Ingrediente
● 350ml de lapte |
● 100ml de apa |
● 600g de faina |
● 1 lingurita de ceai de sare |
● 100g de margarina (unt) |
● 5 linguri de ulei |
● 500g de spanac proaspat |
● 500g telemea (eu am folosit 200g de urda+300g de feta) |
● 7g de drojdie uscata |
● sare |
● piper |
● 1 ou pentru uns |
Mod de preparare
Spanacul se spala si se trage intr-o tigaita cu o lingura de ulei si 2-3 linguri de apa sau supa de legume dupa plac. Sarati, piperati.
Untul si uleiul se dau la microunde pana ce untul se topeste in intregime. Framantam un aluat in masina de paine, in robot sau cu mana, din lapte, apa, sare si faina pana se formeaza o masa supla si nelipicioasa. Impartim in trei bucati din care vom intinde trei foi cat putem de subtiri pe un plan foarte bine infarinat. Este imperativ ca faina sa fie suficienta atat pe foi cat si sub.
Peste prima foaie asezam jumatate din cantitatea de ulei si unt topit. Asezam a doua foaie de aluat desupra si presaram branza sfaramata. Peste branza asezam spanacul scurs. Continuam prin a acoperi totul cu a treia foaie peste care vom varsa restul de ulei si unt topit.
Impaturim foile in doua pe lungime si apoi in doua pe latime. Cu ajutorul sucitorului intindem din nou placinta cat tava in care am decis sa o coacem. Asezam in tava cu hartie de copt, taiam cu un cutit foarte ascutit in transe si lasam la crescut cam 1 ora.
Ungem placinta cu oul batut cu putina apa si presaram seminte dupa gust (susan, mac, nigelle). Coacem la 180-190 grade C timp de 25-30 de minute.
Servim calduta, pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Kombe" nu uita sa ii faci un review.
Untul si uleiul se dau la microunde pana ce untul se topeste in intregime. Framantam un aluat in masina de paine, in robot sau cu mana, din lapte, apa, sare si faina pana se formeaza o masa supla si nelipicioasa. Impartim in trei bucati din care vom intinde trei foi cat putem de subtiri pe un plan foarte bine infarinat. Este imperativ ca faina sa fie suficienta atat pe foi cat si sub.
Peste prima foaie asezam jumatate din cantitatea de ulei si unt topit. Asezam a doua foaie de aluat desupra si presaram branza sfaramata. Peste branza asezam spanacul scurs. Continuam prin a acoperi totul cu a treia foaie peste care vom varsa restul de ulei si unt topit.
Impaturim foile in doua pe lungime si apoi in doua pe latime. Cu ajutorul sucitorului intindem din nou placinta cat tava in care am decis sa o coacem. Asezam in tava cu hartie de copt, taiam cu un cutit foarte ascutit in transe si lasam la crescut cam 1 ora.
Ungem placinta cu oul batut cu putina apa si presaram seminte dupa gust (susan, mac, nigelle). Coacem la 180-190 grade C timp de 25-30 de minute.
Servim calduta, pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Kombe" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Placa 2 in 1 Pure Metal pentru par perfect drept sau bucle lejere
- 20 %
649.99 lei
519.99 lei
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 15 %
329.99 lei
280.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Drob Pascal
Tort Iepuras
Carnati in sos de ceapa si ardei
Cozonac cu fistic si ciocolata
Tarta cu jambon si icre negre
Brownies cu unt de arahide
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Drob de pui cu leurda
Friptura de miel cu cartofi si ghimbir
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Brownies cu unt de arahide
Retete preferate / Autor: madi_marin
-
Tarta cu jambon si icre negre
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Cozonac cu fistic si ciocolata
Concurs - Reteta Lunii / Autor: Lau Dany
-
Carnati in sos de ceapa si ardei
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Tort Iepuras
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: ancutsa
-
Drob Pascal
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: ancutsa