Gratin de Cartofi Rasi cu Mix de Brinza

Postat pe: 09-02-2012
(0)

Ingrediente

700-800 gr cartofi cruzi si curatati de coaja
150 gr brinza feta (sau telemea grasa)
100 gr brinza Gorgonzola
1 ou
cascaval ras sau brinza topita ca sa presaram pe deasupra (optional)
sare, piper
untura pentru uns tava (sau unt)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Cartofii curatati de coaja ii radem pe razatoarea mare si nu ii stoarcem. Adaugam oul, sarea si piperul si amestecam bine. Impartim cantitatea de cartofi rasi in 2 parti.
Brinza feta o sfarimam si Gorgonzola o taiem cubulete, le amestecam.

Ungem tava cu putina untura sau unt (eu am un cu untura). Si asezam cu lingura jumatate din compozitia de cartofi si ou. Nivelam si adaugam tota compozitia de brinza. Peste brinza punem ultimul strat de cartofi si ou.

Acoperim tava cui hirtie de copt sau folie de aluminiu si punem tava in cuptorul deja incalzit la 190-200 °c. Lasam sa se coaca cca 45 minute (timpul de coacere este direct proportional cu cantitatea, deci o tava mai mare cu o cantitate mai mare de cartofi o sa stea la cuptor mai mult, oricum dup primele 30-35 minute verificam).

Cind cartofii sunt copti scoatem folia / hirtia si presaram brinza topita sau cascavalul ras (daca am ales aceasta varianta) si mi lasam la cuptor sau grill doar pina se rumeste.
Lasam sa se raceasca 10 minute inainte de a taia si servi.

Nota:
- eu am pus o felie de brinza topita deasupra care sub grill s-a cam ars din pacate.
** Pentru o tava 17*21 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gratin de Cartofi Rasi cu Mix de Brinza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gratin de Cartofi Rasi cu Mix de Brinza