Fidea cu Ciuperci si Oua

Postat pe: 10-11-2008
(1)

Ingrediente

400 gr fidea
500gr ciuperci
5 oua
o ceapa mica
8-10 fire de usturoi
1 ardei capia
1 l supa de pasare
otet
ulei de masline
sare
boia dulce
patrunjel

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Ceapa, usturoiul si ardeiul se toaca marunt si se pun la calit la foc moderat. Intre timp se taie ciupercile spalate si zvantate in felii subtiri si se adauga si ele la calit timp de 10-15 minute lasand focul lent.

Se prajeste fideaua intr-o tigaie adanca cu un pic de ulei de masline pana ce capata o culoare aurie. Legumele calite se adauga peste fidea impreuna cu patrunjelul tocat si supa de pasare. Se amesteca bine si se lasa la fiert pana ce da in clocot. Dupa ce a clocotit se da la cuptor la 220 grade timp de 10 minute.

Se prajesc doar 4 oua, iar de la al-5-lea uo se separa albusul de galbenus.

Acesta din urma se amesteca cu un pic de boia dulce si putin ulei de masline pana se formeaza un sos.

Se serveste fideaua cu ouale prajite si stropite cu sosul obtinut.
Am invatat aceasta reteta de la un bucatar spaniol (un bun prieten ). Este cu adevarat deliciiiiiiiiiiioasa si merita incercata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fidea cu Ciuperci si Oua" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  13.11.2008 18:29:55

Mentiunea facuta de tine este adevarata.Mancarea este grozava!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fidea cu Ciuperci si Oua