Ingrediente

300gr fasole uscata
1 morcov
1 pastarnac
4 ceape
1 lg concentrat de legume
2 lg pasta de tomate
sare
piper

Mod de preparare

Se alege fasolea si se spala bine, apoi se pune la fiert. Dupa cateva clocote se scurge apa si se pune din nou la fiert in alta apa. Peste fasole se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul si pastarnacul ras prin razatoarea mica. Cand e aproape gata se adauga si concentratul de legume. Fasolea se scurge de zeama (numai daca are prea multa) se pune in blender si se mixeaza pana devine o pasta. Se adauga sare (daca e nevoie) si usturoi dupa gust (eu am folosit usturoi praf).

Separat se face sosul (prajeala) din 3 cepe taiate joulien care se prajesc in putin ulei pana se inmoaie bine, se adauga pasta de tomate se sareaza si pipereaza dupa gust.

Pofta buna!
Fasolea batuta se serveste cu prajeala de ceapa pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fasole Batuta I" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

fly2me
•  25.05.2009 02:42:01

felicitari stiu chiar asa se fac si ies f f bune eu am inv de la sotia mea , dar dacami dai voie sati dau un sfat si nu te superi e bine [ ceapa e mult mai buna si mult mai prezentabila taiata cat mai marut , si eventual poti sa pui pe ici pe colo cate o maslina depinde de gustul tau dar da bine credema , iti multumesc ]

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fasole Batuta I