Dovlecei Umpluti cu Branza II

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

4 dovlecei de marime potrivita
200g branza de vaci proaspata
150g telemea de vaca (daca stai bine cu colesterolul poti pune cascaval) -100g smantana (eu am pus chefir) -2 linguri pesmet (sau 80g franzela muiata si stoarsa bine) -2 oua
miezul de la dovlecei dat pe razatoare
sare dupa gust
o legatura de marar tocat
unt si pesmet pt uns si tapetat tava
100g smantana + 50 g telemea rasa pt finisaj

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se rade coaja dovleceilor si se taie pe vertical in doua jumatati. Cu o lingurita sde scoate miezul-care nu se arunca, ci se pune in umplutura!

Intr-o oala se pune apa si putina sare. Cand clocoteste apa se pun dovleceii sa fiarba 5 minute

Se scot si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, cu fata in jos. Atentie! Dovleceii absorb multa apa si trebuie scursi bine.
Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmwet.

Din ingredientele enumerate se prepara umplutura: branza de vaci se sfarama cu furculita, telemeaua se da pe razatoare, la fel miezul de dovlecei, se adauga pesmetul, ouale, sarea (cu grija, caci si telemeaua are sare) si mararul tocat. Se omogenizeaza si se umplu dovleceii. Pe fiecare jumatate de dovlecel se rade branza telemea (sau cascaval) si se pune cate o lingurita cu smantana.

Se pune tava in cuptorul incalzit si se lasa pana se rumenesc dovleceii - cca 40 min. - depinde si de cuptor.
Se pot servi calzi, cu salata de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dovlecei Umpluti cu Branza II" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dumiany
•  01.04.2011 14:33:06

MMMMM GUSTOSI.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dovlecei Umpluti cu Branza II