Conopida se desparte si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se strecoara si se pune deoparte.
Pregatim sosul urmator astfel:
Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei impreuna cu ardeii grasi taiati si ei cubulete fine , se adauga carnea tocata , sare,piper delikat dupa gust si apoi rosiile decojite si taiate , se lasa totul asa cca. 10 min la calit in suc propriu si se adauga apa cu cat sa fie acoperit si se fierbe apoi pana scade apa si se obtine un sos mai gros(daca carnea nu e fiarta se mai adauga apa) . Se adauga smantana cu care lasam sa dea un clocot.
Acum intr-un vas uns cu rama incepem sa asezam alternativ conopida ,sosul, branza topita (sau cascaval razuit), si inchidem cu conopida peste care mai turnam un pic de smantana si totul il dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 15-20 minute.
Pofta buna !
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii