Conopida se desparte si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se strecoara si se pune deoparte.
Pregatim sosul urmator astfel:
Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei impreuna cu ardeii grasi taiati si ei cubulete fine , se adauga carnea tocata , sare,piper delikat dupa gust si apoi rosiile decojite si taiate , se lasa totul asa cca. 10 min la calit in suc propriu si se adauga apa cu cat sa fie acoperit si se fierbe apoi pana scade apa si se obtine un sos mai gros(daca carnea nu e fiarta se mai adauga apa) . Se adauga smantana cu care lasam sa dea un clocot.
Acum intr-un vas uns cu rama incepem sa asezam alternativ conopida ,sosul, branza topita (sau cascaval razuit), si inchidem cu conopida peste care mai turnam un pic de smantana si totul il dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 15-20 minute.
Pofta buna !
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii