Se curata ceapa, se taie in jumatate si impreuna cu ardeiul se dau la cuptor pentru a se coace. Eu le-am tinut cam 30 min la 160 de grade.
Dupa ce se coc cele 2 legume, se curata ardeiul si se pun ambele la scurs intr-o strecuratoare.
Intre timp, se spala quinoa bine, apoi se pune la fiert intr-o cana de apa. Se lasa pe foc pana apa se absoarbe bine. Apoi se da la racit.
Spanacul se spala bine si se pune pe servetele la scurs.
Branza feta se faramiteaza.
Dupa ce legumele s-au scurs, se toaca marunt (eu le-am pus in robot).
Se amesteca quinoa (rece) cu legumele, apoi se adauga branza si oul batut. Se omogenizeaza bine.
Se pregateste o tava pe care o ungem cu ulei de masline.
Cu mainile unse cu ulei, se formeaza din compozitie 15 chiftele (sfere) pe care le asezam in tava. Dam tava la 160 de grade pana cand se rumenesc chiftelele. (La mine nu cred ca au stat mai mult de 30 de minute).
E o reteta foarte simpla si sanatoasa.
Crema de branza ar trebui sa fie mai grasa. Compozitia e destul de moale si o crema de branza care nu e suficient de tare ar putea-o lichefia si mai mult. Eu am folosit crema de branza Philadelphia normala.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii