Cartofi Picanti

Complexitate
redusa
Cartofi Picanti

Ingrediente

  • -2 lingurite ulei
  • -1 lingurita boabe piper Sichuan (da un gust aparte mancarurilor chinezesti Este mult mai parfumat decat piperul negru sau cel rosu)
  • -3 ardei iuti uscati
  • -2 catei de usturoi
  • -1 cartof mare (de preferat unul mare ca sa iasa feliile cat mai egale) sau 2 cartofi mijlocii
  • -1 ardei verde gras
  • -1/2 lingurita sare
  • -2 lingurite vin de orez alb (alcool de gatit, dar alb sa fie! )
  • - cateva fire de ceapa verde, pentru ornat, optional

Mod de preparare

Curatati si taiati cartoful in felii rotunde, apoi fiecare felie in bastonase subtiri, mai subtiri decat cele pentru prajit. Treceti-le printr-un jet de apa rece si zvantati cu un prosop de bucatarie.

Taiati ardeiul gras, curatat de cotor si seminte in fasiute.

Intr-un wok sau tigaie incingeti uleiul, adaugati boabele de piper Sichuan si lasati cateva secunde sa aromatizeze uleiul (in acest timp isi vor schimba culoarea, dar fiti atenti ca au tendinta sa pocneasca si sa sara din tigaie).

Scoateti boabele de piper din tigaie si adaugati tecile de ardei iuti. Lasati-le cateva secunde, apoi adaugati peste ele usturoiul tocat si cartofii pai. Continuati calirea pana ce cartofii capata o culoare placut aurie si intoarceti-i periodic.

Puneti fasiile de ardei, mai caliti 1 minut, dupa care potriviti de sare, adaugati vinul de orez (el va inmuia cartoful, dar nu foarte mult) si lasati pe foc doar cat se evapora alcoolul.

Transferati pe un platou si serviti imediat. Eventual garnisiti cu cateva fire de ceapa verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa