Curatati si taiati cartoful in felii rotunde, apoi fiecare felie in bastonase subtiri, mai subtiri decat cele pentru prajit. Treceti-le printr-un jet de apa rece si zvantati cu un prosop de bucatarie.
Taiati ardeiul gras, curatat de cotor si seminte in fasiute.
Intr-un wok sau tigaie incingeti uleiul, adaugati boabele de piper Sichuan si lasati cateva secunde sa aromatizeze uleiul (in acest timp isi vor schimba culoarea, dar fiti atenti ca au tendinta sa pocneasca si sa sara din tigaie).
Scoateti boabele de piper din tigaie si adaugati tecile de ardei iuti. Lasati-le cateva secunde, apoi adaugati peste ele usturoiul tocat si cartofii pai. Continuati calirea pana ce cartofii capata o culoare placut aurie si intoarceti-i periodic.
Puneti fasiile de ardei, mai caliti 1 minut, dupa care potriviti de sare, adaugati vinul de orez (el va inmuia cartoful, dar nu foarte mult) si lasati pe foc doar cat se evapora alcoolul.
Transferati pe un platou si serviti imediat. Eventual garnisiti cu cateva fire de ceapa verde.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii