Ingrediente

2 lingurite ulei
1 lingurita boabe piper Sichuan (da un gust aparte mancarurilor chinezesti Este mult mai parfumat decat piperul negru sau cel rosu)
3 ardei iuti uscati
2 catei de usturoi
1 cartof mare (de preferat unul mare ca sa iasa feliile cat mai egale) sau 2 cartofi mijlocii
1 ardei verde gras
1/2 lingurita sare
2 lingurite vin de orez alb (alcool de gatit, dar alb sa fie! )
cateva fire de ceapa verde, pentru ornat, optional

Mod de preparare

Curatati si taiati cartoful in felii rotunde, apoi fiecare felie in bastonase subtiri, mai subtiri decat cele pentru prajit. Treceti-le printr-un jet de apa rece si zvantati cu un prosop de bucatarie.

Taiati ardeiul gras, curatat de cotor si seminte in fasiute.

Intr-un wok sau tigaie incingeti uleiul, adaugati boabele de piper Sichuan si lasati cateva secunde sa aromatizeze uleiul (in acest timp isi vor schimba culoarea, dar fiti atenti ca au tendinta sa pocneasca si sa sara din tigaie).

Scoateti boabele de piper din tigaie si adaugati tecile de ardei iuti. Lasati-le cateva secunde, apoi adaugati peste ele usturoiul tocat si cartofii pai. Continuati calirea pana ce cartofii capata o culoare placut aurie si intoarceti-i periodic.

Puneti fasiile de ardei, mai caliti 1 minut, dupa care potriviti de sare, adaugati vinul de orez (el va inmuia cartoful, dar nu foarte mult) si lasati pe foc doar cat se evapora alcoolul.

Transferati pe un platou si serviti imediat. Eventual garnisiti cu cateva fire de ceapa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cartofi Picanti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi Picanti