Burger Vegetarian cu Quinoa si Salata cu Rosii Semi-uscate

Postat pe: 11-01-2013
(4)

Ingrediente

Pentru 10 burgeri:
100 g quinoa
40 g unt
1 morcov razalit
1/4 fenicul maruntit
1 ceapa rosie taiata marunt
1 ardei rosu taiat marunt
1 catel de usturoi razalit fin
1/2 lingura ghimbir razalit fin + 1 lingurita ghimbir praf
1 lingurita coriandru praf
1/2 lingurita turmeric
2-3 stropi de sos Worcestershire
3-4 linguri pesmet
10 g Parmigiano Regiano razalit
1/2 cana cheddar razalit (puteti inlocui cu cascaval)
1 ou
sare si piper proaspat macinat
2 lingurite marar
un praf mic de cayenne
Pentru 4 portii de salata:
1/2 salata iceberg
200 g salata rucola sau salata mielului
rosii semi-uscate taiate marunt daca sunt mai mari
4 linguri ulei de masline extra virgin
1 lingura otet balsamic
sare si piper
1 lingurita miere
3 linguri seminte de floarea soarelui
1/4 cana miez de nuca zdrobit in bucati mai mici

Mod de preparare

Spalati quinoa cu apa fierbinte amestecand bine cu o furculita apoi strecurati. Puneti intr-o oala si urmati cantitatea de apa si timpul de fierbere de pe instructiunile pachetului (pe majoritatea pachetelor nu scrie dar aduceti la fierbere apa, acoperiti si mutati pe ochiul mic si focul la minim).

Lasati apoi sa se raceasca luand capacul dupa 5 minute. Caliti ceapa, feniculul, morcovul si ardeii in tigaie cu unt la foc mic 15-18 minute. Adaugati usturoiul, ghimbirul, turmeric, cayenne, coriandru si Worcestershire.

Mai lasati 1-2 minute apoi luati de pe foc. Cand quinoa este rece si amestecul de legume cel putin la temperatura camerei le puteti combina. Peste quinoa puneti legumele, branza, marar, ou, sare si piper iar in timp ce amestecati adaugati treptat pesmetul (depinde de umiditatea amestecului s-ar putea sa nu fie nevoie de tot).

Cand sunt toate ingredientele bine incorporate acoperiti si lasati in frigider 20 de minute. Rupeti in bucati mici salata iceberg, spalati si uscati rucola. Intr-un bol amestecati uleiul de masline, sare, piper, miere si otetul balsamic.

Puneti semintele de floarea soarelui si nuca intr-o tigaie si prajiti fara ulei 2-3 minute apoi lasati deoparte. Impartiti quinoa in 10 portii apoi formati burgeri si compactati bine acestea. Incalziti o tigaie cu o lingura de ulei de masline si puneti 4 burgere (sau cate incap).

Prajiti la foc mic 3-4 minute apoi introarceti-le cu grija cu ajutorul unei palete pe cealalta parte si mai prajiti 3-4 minute, adaugati cativa stropi de ulei daca este necesar. Cand acestea sunt gata amestecati salatele cu dressing, portionati apoi imprastiati nuca, seminte si bucati de rosii deasupra.

Serviti cu burgeri si optional sos chili dulce (sweet chili sauce) sau extra branza razalita.
Imi plac foarte mult acesti burgeri. Sunt sanatosi, deliciosi si satiosi. Merg perfect cu o salata sau garnitura de legume coapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Burger Vegetarian cu Quinoa si Salata cu Rosii Semi-uscate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

florinamadalina
•  12.09.2015 20:20:04

Ceva delicios si sanatos, pe placul oricui!

simonet
•  12.09.2015 13:17:55

Eu as folosi numai ghimbirul praf. Cred ca este ok si asa

cristinasece
•  12.09.2015 11:49:28

Nu sunt vegetariană dar aș savura cu plăcere acest burger.

rodicag
•  12.09.2015 10:26:11

Un burger super sanatos si foarte delicios,multumesc pentru reteta

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Burger Vegetarian cu Quinoa si Salata cu Rosii Semi-uscate