Bors cu Perisoare din Dovlecei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Bors cu Perisoare din Dovlecei

Ingrediente

  • -o legatura zarzavat pt supa
  • -1 ardei
  • -o ceapa
  • -3 rosii
  • -o cescuta cu orez
  • -cca 400ml bors
  • -o legatura patrunjel
  • Pt perisoare:
  • -un dovlecel
  • -200g branza de vaca
  • -2 oua
  • -5 linguri gris
  • -sare
  • -o legatura marar

Mod de preparare

Zarzavatul se spala, se curata si se toaca (cu cutitul sau robotul). Se pune la fiert in 3 l apa cu sare. Ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul tocat si el se pun peste 15 min. Intre timp se oparesc rosiile, se curata de pielita si se toaca marunt. Se pun sa fiarba separat cu foarte putina apa.

Se pregatesc perisoarele:
Dovlecelul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare (fara seminte-dovlecelul, bineinteles). Se sareaza si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se mixeaza branza cu ouale, sarea, grisul si mararul. Se scurge bine de zeama dovlecelul ras (se stoarce in pumn, nu stiu alta metoda) si se amesteca si el cu branza. Se formeaza perisoare care se dau prin faina (sunt de fapt un fel de papanasi sarati cu dovlecel in ei).

Dupa ce s-au facut toate perisoarele se pun la fiert impreuna cu zarzavatul. Tot acum se pune si orezul. Cand sunt toate fierte se pun si borsul si se potriveste de sare. La sfarsit se pune verdeata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie