Se amesteca bine carnea cu morcovul ras, condimentele, ceapa si verdeata tocate marunt, orezul spalat bine, adaugam apoi si ouale ca sa legam compozitia. La 1 kg de carne se pune 1 lingurita cu sare.
Umplem ardeii cu aceasta compozitie. Putem pune cate un capac din rosie fiecarui ardei.
Pentru un gust mai bun, se rumenesc un pic in putin ulei, apoi se acopera cu apa cat sa-i acopere si se lasa la fiert aprox. o ora.
Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion. Apoi punem 2 lingurite cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. o punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.
Dupa ce se ia focul, se adauga verdeata proaspata, pentru a-i potenta aroma.
Pofta Buna!
Timp total: 1h 10min
Portii: 7
Reteta se gaseste si pe blogul meu: http: //ancutsa-cuisine. Blogspot. Ro/2014/06/ardei-umpluti-cu-carne. Html
Se pot servi alaturi de salata de sfecla rosie.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii