Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si satioasa. Descopera pasii simpli pentru obtinerea acestui preparat gustos!

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Ingrediente

  • 2 dovlecei mari
  • 200 g piept de pui
  • 1 ceapa medie
  • 2 rosii
  • 100 g branza (de preferat cascaval sau mozzarella)
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 catel de usturoi (optional)
  • Verdeturi proaspete (patrunjel, busuioc, etc.) pentru decor

Mod de preparare

Taie dovleceii pe lungime in jumatati egale. Cu ajutorul unei linguri, scoate miezul dovleceilor, lasand un perete subtire de aproximativ 0,5 cm. Pastreaza miezul pentru umplutura. Presara putina sare pe interiorul jumatatilor de dovlecei si lasa-le deoparte pentru a elimina excesul de apa. Toaca marunt ceapa si calește-o intr-o tigaie cu ulei de masline pana devine translucida. Adauga pieptul de pui taiat cubulete mici si calește-l pana se rumeneste usor. Adauga miezul de dovlecei tocat marunt si rosiile taiate cuburi. Gateste pana cand legumele sunt moi si amestecul este omogen. Condimenteaza cu sare, piper si usturoiul tocat (daca folosesti).

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Aseaza jumatatile de dovlecei intr-o tava de copt. Umple fiecare jumatate de dovlecel cu amestecul de pui si legume. Presara branza rasa deasupra fiecarei jumatati. Coace dovleceii in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute, sau pana cand dovleceii sunt fragezi si branza este topita si rumenita. Scoate dovleceii din cuptor si lasa-i sa se raceasca putin inainte de servire. Decoreaza cu verdeturi proaspete dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, atunci te invitam sa descoperi si alte retete din colectia noastra: dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor, dovlecei pane - un aperitiv delicios sau tarta cu dovlecei zucchini
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Haiose

Haiose

Haiose
Placinte cu branza sarata

Placinte cu branza sarata

Placinte cu branza sarata
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Conserva de Peste in Sos Tomat
2
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Spaghete carbonara reţetă
3
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Pandispan pufos
4
Dulciuri

Pandispan pufos

Pandispan pufos
Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt
5
Dulciuri

Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt

Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt
Parteneri
Tort cu clementine si migdale
Culinar.RO

Tort cu clementine si migdale

Cand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric...

Tort cu clementine si migdale
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata
Gustos.RO

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata

Tort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata