Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin faina si ou, apoi prajite pana devin aurii, aceste gustari sunt usor de facut si foarte savuroase. Descopera reteta noastra simpla de dovlecei pane si bucura-te de acest deliciu impreuna cu cineva drag!

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei medii
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spala dovleceii si taie-i in felii subtiri, fie rondele, fie pe lungime. Presara sare peste feliile de dovlecei si lasa-le sa stea timp de 10-15 minute pentru a elimina excesul de apa. Sterge-le apoi cu un prosop de hartie. Intr-un bol, bate ouale cu un praf de sare si piper. Pune faina intr-o farfurie adanca. Daca doresti, poti adauga usturoiul zdrobit in pesmet pentru extra aroma.Trece fiecare felie de dovlecel prin faina, scuturand excesul, apoi prin ou batut, asigurandu-te ca este bine acoperita. Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Prajeste feliile de dovlecei pana devin aurii, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate dovleceii pane pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Serveste dovleceii pane calzi, ca atare sau cu un sos de iaurt si usturoi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc