Vinetele se spala si se sterg cu un prosop de hartie. Rosiile se taie felii, iar cascavalul se taie fasii de 1 cm.
Cu ajutorul cutitului pentru legume se taie fasii din coaja vinetelor, din cm in cm, apoi se taie vinetele in jumatati incepand de la codita.
Se formeaza 6 jumatati, li se scobesc mijlocul, formanand niste barcute din vinete. In uleiul incins se prajiesc barcutele din vinete, cam 3 minute pe fiecare parte. Dupa prajire, cat se tin barcutele la scurs, se taie pieptul de pui in bucatele mici, iar miezul de la vinete, ceapa si patrunjelul se toaca marunt.
In 2-3 linguri de ulei (ramas de la prajirea vinetelor) se calesc ceapa si vinetele maruntite pana se inmoaie, se adauga pieptul de pui taiat bucatele si o lingura de patrunjel, se calesc impreuna 5 minute.
Se presara cate un pic din toate condimentele dupa gust si se trag de pe foc, lasand sa se raceasca 10 minute, apoi se adauga oul batut putin. Cu aceasta compozitie umplem toate barcutele din vinete, deasupra lor se intind fasii de cascaval si felii de rosii.
Intr-o tava se toarna o ceasca cu apa, se aseaza barcutele si se introduc la cuptor pentru 10 minute. Se servesc presarate cu patrunjel verde!
Pofta buna!
Se pot servi ca atare sau cu smantana!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii