Varza cu orez si carnati la cuptor

Complexitate
medie
Varza cu orez si carnati la cuptor

Ingrediente

  • 1 varza dulce (mijlocie) taiata fideluta
  • 400 gr carne tocata
  • 2 carnati taiati rondele
  • 100-150 gr costita
  • 2 cepe taiate marunt
  • 100 gr orez
  • 4 rosii taiate rondele
  • 150 gr smantana
  • sare, piper, cimbru, patrunjel, marar

Mod de preparare

Punem varza intr-o cratita cu 1-2 linguri ulei, adaugam din cand in cand si cate o lingura de apa, punem un capac . Nu trebuie fiarta, numai putin inmuiata, sa ramana crocanta putin.

Intr-o tigaie punem costita si ceapa , lasam cateva minute, apoi adaugam si carnea tocata, punem putina apa(sau supa de legume) si lasam sa se caleasca (5-10min.). Luam de pe foc si adaugam putin patrunjel tocat si cimbru, sare si piper.

Fierbem orezul in 2 cesti de apa cu putina sare (sau folosim supa de legume), lasam putin sa se raceasca si adaugam marar tocat (nu mult).

Ungem o cratita sau un vas care merge la cuptor, cu putin ulei :
- asezam un strat de varza, punem si carnatii ,
- urmeaza orezul si jumatate din smantana,
- apoi amestecul de carne, din nou varza,
- peste varza asezam rosiile taiate rondele, punem si smantana ramasa.

Dam la cuptor pentru 30-35min., la foc potrivit. Trebuie se rumeneasa pe deasupra, sa prinda o crusta frumoasa.
Se poate face cu orice fel de carne (vita, porc, pui ).Nu este nevoie neaparat sa se respecte aceasta alternare a straturilor, fiecare le poate pune in ordinea dorita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate