Punem varza intr-o cratita cu 1-2 linguri ulei, adaugam din cand in cand si cate o lingura de apa, punem un capac . Nu trebuie fiarta, numai putin inmuiata, sa ramana crocanta putin.
Intr-o tigaie punem costita si ceapa , lasam cateva minute, apoi adaugam si carnea tocata, punem putina apa(sau supa de legume) si lasam sa se caleasca (5-10min.). Luam de pe foc si adaugam putin patrunjel tocat si cimbru, sare si piper.
Fierbem orezul in 2 cesti de apa cu putina sare (sau folosim supa de legume), lasam putin sa se raceasca si adaugam marar tocat (nu mult).
Ungem o cratita sau un vas care merge la cuptor, cu putin ulei :
- asezam un strat de varza, punem si carnatii ,
- urmeaza orezul si jumatate din smantana,
- apoi amestecul de carne, din nou varza,
- peste varza asezam rosiile taiate rondele, punem si smantana ramasa.
Dam la cuptor pentru 30-35min., la foc potrivit. Trebuie se rumeneasa pe deasupra, sa prinda o crusta frumoasa.
Se poate face cu orice fel de carne (vita, porc, pui ).Nu este nevoie neaparat sa se respecte aceasta alternare a straturilor, fiecare le poate pune in ordinea dorita.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii