Punem varza intr-o cratita cu 1-2 linguri ulei, adaugam din cand in cand si cate o lingura de apa, punem un capac . Nu trebuie fiarta, numai putin inmuiata, sa ramana crocanta putin.
Intr-o tigaie punem costita si ceapa , lasam cateva minute, apoi adaugam si carnea tocata, punem putina apa(sau supa de legume) si lasam sa se caleasca (5-10min.). Luam de pe foc si adaugam putin patrunjel tocat si cimbru, sare si piper.
Fierbem orezul in 2 cesti de apa cu putina sare (sau folosim supa de legume), lasam putin sa se raceasca si adaugam marar tocat (nu mult).
Ungem o cratita sau un vas care merge la cuptor, cu putin ulei :
- asezam un strat de varza, punem si carnatii ,
- urmeaza orezul si jumatate din smantana,
- apoi amestecul de carne, din nou varza,
- peste varza asezam rosiile taiate rondele, punem si smantana ramasa.
Dam la cuptor pentru 30-35min., la foc potrivit. Trebuie se rumeneasa pe deasupra, sa prinda o crusta frumoasa.
Se poate face cu orice fel de carne (vita, porc, pui ).Nu este nevoie neaparat sa se respecte aceasta alternare a straturilor, fiecare le poate pune in ordinea dorita.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii