Am prajit carnatii proaspeti taiati felii si carnita vreo 10 minute la foc mediu, le-am sarat si piperat ( mai putina sare ca erau sarati carnatii) si le-am mai prajit 5 minute. Apoi am adaugat vinul, zeama de supa ( eu am avut de vita), sucul de rosii, cimbrul, piperul si boiaua dulce si le-am lasat sa fiarba la foc mic vreo 20 de minute, pana sosul scade cam la jumate si se ingroasa. Am adaugat feliile de carnat unguresc, iar dupa vreo 2-3 minute si smantana si boiaua iute, si le-am mai lasat 2 minute la focul cel mai mic.
Reteta lui Radu Anton Roman zice sa pui un ou ochi in mijloc si sa presari branza deasupra, dar eu le-am pus separat pe masa sa-si puna fiecare dupa gust.
Foarte buna cu un bot de mamaliga sau un codru de paine si un pahar de vin alb rece.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii