Tochitura (aproape)

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

500 g carne de porc taiata cuburi
300 gr carnati proaspeti, usor prajiti (in loc de alte taieturi de carne si organe de porc cum scrie in reteta originala)
200 gr carnati unguresti, usor afumati
100 ml vin alb
300 ml zeama supa
200 ml suc de rosii
cimbru ( reteta lui Radu Anton Roman zice o legatura proaspat, eu am pus o lingurita uscat)
piper, o lingurita boia dulce + un varf de cutit boia iute ( optional)
5 catei usturoi pisat (eu nu i-am folosit pt ca avea carnatii destul usturoi)
2 linguri smantana

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Am prajit carnatii proaspeti taiati felii si carnita vreo 10 minute la foc mediu, le-am sarat si piperat ( mai putina sare ca erau sarati carnatii) si le-am mai prajit 5 minute. Apoi am adaugat vinul, zeama de supa ( eu am avut de vita), sucul de rosii, cimbrul, piperul si boiaua dulce si le-am lasat sa fiarba la foc mic vreo 20 de minute, pana sosul scade cam la jumate si se ingroasa. Am adaugat feliile de carnat unguresc, iar dupa vreo 2-3 minute si smantana si boiaua iute, si le-am mai lasat 2 minute la focul cel mai mic.

Reteta lui Radu Anton Roman zice sa pui un ou ochi in mijloc si sa presari branza deasupra, dar eu le-am pus separat pe masa sa-si puna fiecare dupa gust.
Foarte buna cu un bot de mamaliga sau un codru de paine si un pahar de vin alb rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tochitura (aproape)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tochitura (aproape)