Tocanita Rapida

Postat pe: 28-09-2009
(0)

Ingrediente

1 bucata limba fiarta porc (vitel)
4 oua fierte
300 g salam uscat picant
2 buc ceapa
1 ardei gras
1 gogosar
1 ardei iute (sau 1/2 in functie de cat de iute este)
pasta gulyas (sau pasta de ardei macinat, daca nu aveti nici una, nici alta 1 lingurita buna de boia dulce)
1 rosie mare (circa 300-350 g)
1 legatura patrunjel verde
200 ml apa
100 ml ulei
sare dupa gust

Mod de preparare

Taiem marunt ceapa si ardeii. Ii punem la calit pe 100 ml ulei. Intre timp decojim rosia si o taiem bucatele. Limba fiarta o taiem felii, salamul il feliem si il taiem pe jumatate.

Cand legumele sunt calite adaugam limba si salamul. Adaugam rosia taiata si pasta de gulyas (pasta ardei sau 1 lingurita de boia dulce). Lasam sa dea cateva clocote impreuna dupa care adaugam 200 ml apa. Condimentam cu sare si adaugam ardeiul iute feliat. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pret de 10-15 minute.

Ouale fierte le feliem si le adaugam si pe ele la fiert. Tot in acest timp adaugam si patrunjelul verde tocat si lasam pe foc inca aproximativ 5 minute. In ultima faza nu mai amestecam cu lingura prin tocanita, doar scuturam vasul pentru a nu zdrobi feliile de ou.

Servim alaturi de pireu de cartofi, dar la fel de bine se poate servi alaturi de paste.

Pofta Buna! ! !


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocanita Rapida" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocanita Rapida