Tocanita de Ficatei cu Sos de Smantana, Cimbrisor si Masline Negre

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de Ficatei cu Sos de Smantana, Cimbrisor si Masline Negre

Ingrediente

  • -1 kg ficat
  • -5-6 cepe
  • -4-5 catei de usturoi
  • -patrunjel verde, tocat marunt
  • -cateva fire de cimbrisor (proaspat sau uscat)
  • -250 g masline negre
  • -2-4 linguri amidon (faina)
  • -250-400 ml smantana
  • -2-4 linguri ulei
  • -cate 1/2 ardei :rosu, galben, verde, taiat feliute potrivite
  • -sare
  • -piper
  • -boia

Mod de preparare

Se caleste ceapa si usturoiul pana devin sticloase, apoi se adauga ardeiul si se continua calirea pana ce acesta s-a inmuiat.

Se presara boiaua, se amesteca si se pune ficatul.

Se lasa foarte putin pe foc mic, pana-si schimba usor culoarea (se albeste).

Punem apa, doar cat sa acopere ficatul si lasam acoperit, la foc mic, pana ce acesta este facut.

Spre sfarsit se adauga maslinele desarate(puse de cu seara in apa rece, iar a doua zi se fierb putin, cu alta apa, apoi se scurg).

Cand ficatul este facut se adauga amidonul desfacut cu smantana, patrunjelul tocat, se sareaza si se pipereaza, dupa gust si se presara cimbrisorul. .

Se mai dau cateva clocote pana sosul este legat.


Se serveste calda cu pireu de cartofi sau orez, paste, mamaliguta, sau asa simpla, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)