Tocanita de Ficatei cu Sos de Smantana, Cimbrisor si Masline Negre

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

1 kg ficat
5-6 cepe
4-5 catei de usturoi
patrunjel verde, tocat marunt
cateva fire de cimbrisor (proaspat sau uscat)
250 g masline negre
2-4 linguri amidon (faina)
250-400 ml smantana
2-4 linguri ulei
cate 1/2 ardei :rosu, galben, verde, taiat feliute potrivite
sare
piper
boia

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se caleste ceapa si usturoiul pana devin sticloase, apoi se adauga ardeiul si se continua calirea pana ce acesta s-a inmuiat.

Se presara boiaua, se amesteca si se pune ficatul.

Se lasa foarte putin pe foc mic, pana-si schimba usor culoarea (se albeste).

Punem apa, doar cat sa acopere ficatul si lasam acoperit, la foc mic, pana ce acesta este facut.

Spre sfarsit se adauga maslinele desarate(puse de cu seara in apa rece, iar a doua zi se fierb putin, cu alta apa, apoi se scurg).

Cand ficatul este facut se adauga amidonul desfacut cu smantana, patrunjelul tocat, se sareaza si se pipereaza, dupa gust si se presara cimbrisorul. .

Se mai dau cateva clocote pana sosul este legat.


Se serveste calda cu pireu de cartofi sau orez, paste, mamaliguta, sau asa simpla, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocanita de Ficatei cu Sos de Smantana, Cimbrisor si Masline Negre" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

christian69
•  28.08.2011 17:47:14

exceptional!!!nu am avut cimbrisor dar am pus cimbru!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocanita de Ficatei cu Sos de Smantana, Cimbrisor si Masline ...