Tocanita de Carne cu Cartofi

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

700 g carne de porc (eu de regula folosesc coaste)
10 cartofi mijlocii ca marime
1 ceapa mare
3 ardei mici sau unul mare
cateva rosii
sare
piper si boia dupa gust
patrunjel proaspat, tocat, dupa gust
ulei

Mod de preparare

Se curata si se taie ceapa, ardeiul si rosiile, se pun in cratita cu putin ulei. Se prajesc pentu 2-3 minute, se adauga carnea taiata bucatele mici, se acopera cu apa, se drege de sare, piper si boia si se lasa la fiert pentru 20 minute aproximativ.

Apoi se adaug peste toate astea, cartofii taiati in lungime, se mai adauga apa si se lasa la fiert inca 20 de minute (sau pana sant fierti cartofii). Eu tin carnea la fiert doar 20 de minute ca aici carnurile fierb mai repede decat in Romania (nu ma intrebati de ce).

Se adauga patrunjel, daca doriti si se serveste langa castraveti murati, un darab de pita de casa proaspat scoasa din cuptor si un paharel de tuica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocanita de Carne cu Cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dubi_07
•  11.02.2011 00:15:53

si totusi, de ce fierbe carnea mai repede? :)

alinus_s
•  14.11.2010 23:58:40

Felicitari.Mi-e imi place,in schimb nu acelasi lucru pot spune si de sotul meu(apropo de povestea lui pupi)

pupi
•  21.11.2009 15:48:04

Lucia, mersi.....ani de zile nu am mancat tocanita asta din cauza mamei mele. A fost o perioada ( poate un an de zile) cand mama mea facea in fiecare sambata tocanita asta......deja eram asa de satula de ea ca numai gandul la tocana imi facea rau. Sora mea , pe vremea aia, era deja maritata si la casa ei si , sadica, ma suna la telefon vineri seara si imi spunea" ghici ce zii e maine?" asta apropo la repulsia mea ptr tocanita.. M-am razvratit i final si mama a incetat sa mai faca asa de des mancarea astsa. Ani de zile nu am mai putut manca. Am reinceput sa o fac in urma cu vreo 8-9 ani dupa o pauza de vreo 20 de ani.....
Acuma imi place , pot spune ca imi place chiar mult, dar cu masura
te pup

lucia_bp
•  21.11.2009 14:42:10

Acum cand am recitit reteta parca simt gustul ei !
Minunata !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocanita de Carne cu Cartofi