Tocanita De Burta Si Picioare De Porc

Complexitate
redusa
Tocanita De Burta Si Picioare De Porc

Ingrediente

  • 2 buc unghii de porc
  • 1 kg burta prefiarta si feliata
  • 2 buc ceapa mare (daca nu punem 4 mai mici)
  • 2 linguri untura
  • pasta de gulyas (se poate folosi boia)
  • 2 ardei grasi tocat marunt (eu am folosit pasta de gogosari)
  • 2 frunze dafin
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 ardei iute feliat
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde facultativ

Mod de preparare

Parjolim inca odata unghiile de porc apoi le spalam si le taiem in jumate. Fiecare jumatate o vom taia din nou in jumatete. Burta prefiarta, intotdeauna o pun sa dea cateva clocote in apa cu sare, foi de dafin, usturoi, otet, apoi o strecor si o spal bine sub jet de apa si o las la stors pana ii vine randul la folosire.

Ceapa o taiem marunt si o punem la calit pe cele 2 linguri de untura incinsa. Adaugam ardeiul gras (daca nu aveti puteti folosi pasta de gogosari sau chiar sa renuntati la el) si peste punem unghiile portionate, Condimentam cu sare, piper, gulyas (sau boia ) si le calim impreuna circa 10 minute. Punem apa peste sa fie acoperite bine unghiile, adaugati si 2 frunze de dafin si le lasati sub capac, la foc mic pana unghiile sunt fierte (eu am facut in oala cu presiune si in decurs de 35 minute au fost fierte), daca mai e nevoie mai adaugati apa.

Cand unghiile sunt fierte adaugam burta prefiarta si feliata la aceasta tocanita si completam apa cat sa acopere totul un pic. Adaugam cateii de usturoi feliati si ardeiul iute lasand sa fiarba la foc mic totul pana scade apa si obtinem un sos mai grosut. Cine doreste poate sa puna si un pic de patrunjel verde chiar la sfarsit.

Se serveste cu cartofi natur sau cu paine proaspata.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Desert chec zebra cu portocale
Bucataras.RO

Desert chec zebra cu portocale

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Desert chec zebra cu portocale
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola