Tocana cu Ficat de Porc si Ciuperci

Postat pe: 19-08-2011
(1)

Ingrediente

1 ceapa
1 bucata de ficat de porc
250 gr ciuperci
2 linguri de ulei
sare, piper
2 foi de dafin
1 pahar de pulpa de rosii cu suc
1/2 pahar de vin

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Spalam si taiem bucati ficatul de porc, il pune m in tigaie cu uleiul si il prajim la foc mare pina cind isi schimba culoarea si incepe sa se rumeneasca. Scoatem ficatul din tigaie si adaugam ceapa taiata solzisori, adaugam sare si vinul si lasam sa se inabuse si sa se inmoaie cit mai mult ceapa.

Numai cind e transparenta si foarte moale e gata. Intre timp daca mai este nevoie ca s anu se arda mai adaugam cu lingura putina apa. Cind ceapa e gata varsam in cratita/ tigaie ciupercile curatate si taiate in functie de dimensiunea lor daca sunt mici le lasam intregi, daca sunt mai mari le taiem in jumatati.

Aduagam sosul de rosii si mai lasam 5-10 minute, apoi adaugam ficatul si foile de dafin si lasam sa fiarba pina cind ficatul e gata (cind daca il intepam cu furculita nu iese zeama singerie).
Servim cu mamaliga.

Vinul poate fi inlocuit de un pahar cu 2/3 apa si 1/3 otet de vin (de calitate).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocana cu Ficat de Porc si Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

marimar
•  23.10.2011 12:06:00

.pare foarte gustos ficatul astfel preparat .voi incerca si eu reteta. multumesc

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocana cu Ficat de Porc si Ciuperci