Toacanita mediteraniana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg pulpa vitel sau manzat
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde (nu prea mari)
  • 1 cutiuta de pasta de rosii (sau 2 linguri, daca-i la borcan)
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • oregano din plic (asta-i da gustul mediteranian)
  • sare sau vegeta
  • 3-4 linguri untdelemn
  • zahar (optional)

Mod de preparare

In oala sub sub presiune se pune untelemnul, ceapa si ardeii, totul tocat marunt. Se calesc putin, pana se rumenesc.
se adauga pasta de rosii, piperul 10-15 boabe si o lingurita de oregano.
Se mai lasa cam2-3 min. pe foc, amestecand continuu. Optional se poate pune si o lingura de zahar in aceasta faza. Gustul va fi mai picant!
Se adauga carnea taiata cuburi. Se lasa pe foc pana scade zeama (sucul propriu) amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
Se pune apa cat s-o acopere. Daca se doreste mai mult sos, se poate adauga mai multa apa. Se adauga sarea (vegeta) dupa gust si foaia de dafin si se pune capacul la oala.
Se da la foc mare.
Dupa ce primii aburi incep sa iasa prin ventil, se reduce focul la mic.
Se lasa la fiert o ora.
Se indeparteaza capacul si se lasa sa se "calmeze" cam 1/2 ora.
Daca sosul pare prea subtire, se poate ingrosa cu faina (eu nu recomand; sosul se mai ingroasa in timp).

Tocanita se varsa intr-un vas potrivit ca dimensiune.
Se serveste ca fel 2 de mancare cu garnitura de paste fainoase (spaghete, macaroane, etc).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie