In oala sub sub presiune se pune untelemnul, ceapa si ardeii, totul tocat marunt. Se calesc putin, pana se rumenesc.
se adauga pasta de rosii, piperul 10-15 boabe si o lingurita de oregano.
Se mai lasa cam2-3 min. pe foc, amestecand continuu. Optional se poate pune si o lingura de zahar in aceasta faza. Gustul va fi mai picant!
Se adauga carnea taiata cuburi. Se lasa pe foc pana scade zeama (sucul propriu) amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
Se pune apa cat s-o acopere. Daca se doreste mai mult sos, se poate adauga mai multa apa. Se adauga sarea (vegeta) dupa gust si foaia de dafin si se pune capacul la oala.
Se da la foc mare.
Dupa ce primii aburi incep sa iasa prin ventil, se reduce focul la mic.
Se lasa la fiert o ora.
Se indeparteaza capacul si se lasa sa se "calmeze" cam 1/2 ora.
Daca sosul pare prea subtire, se poate ingrosa cu faina (eu nu recomand; sosul se mai ingroasa in timp).
Tocanita se varsa intr-un vas potrivit ca dimensiune.
Se serveste ca fel 2 de mancare cu garnitura de paste fainoase (spaghete, macaroane, etc).
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii