In oala sub sub presiune se pune untelemnul, ceapa si ardeii, totul tocat marunt. Se calesc putin, pana se rumenesc.
se adauga pasta de rosii, piperul 10-15 boabe si o lingurita de oregano.
Se mai lasa cam2-3 min. pe foc, amestecand continuu. Optional se poate pune si o lingura de zahar in aceasta faza. Gustul va fi mai picant!
Se adauga carnea taiata cuburi. Se lasa pe foc pana scade zeama (sucul propriu) amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
Se pune apa cat s-o acopere. Daca se doreste mai mult sos, se poate adauga mai multa apa. Se adauga sarea (vegeta) dupa gust si foaia de dafin si se pune capacul la oala.
Se da la foc mare.
Dupa ce primii aburi incep sa iasa prin ventil, se reduce focul la mic.
Se lasa la fiert o ora.
Se indeparteaza capacul si se lasa sa se "calmeze" cam 1/2 ora.
Daca sosul pare prea subtire, se poate ingrosa cu faina (eu nu recomand; sosul se mai ingroasa in timp).
Tocanita se varsa intr-un vas potrivit ca dimensiune.
Se serveste ca fel 2 de mancare cu garnitura de paste fainoase (spaghete, macaroane, etc).
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii