Daca folositi smochine uscate le vom inmuia in apa calduta, daca folositi proaspete sau congelate le taiem direct in 4. Intr-o craticioara adanca sau speciala tajina se incing 4 linguri de ulei, se spala puiul si se aseza in craticioara, se lasa cateva minute sa prinda culoare.
Dupa acest timp adaugam ceapa si usturoiul taiat maruntel, continuam cu condimentele, amestecam sa prinda toate aromele. Lasam 5 minute si adaugam mierea de albine, amestecam din nou, astefel puiul se va carameliza putin. Pregatim supa de pui dintr-un cub sau din instant, sau daca aveti facuta in casa si asa calda o varsam peste carne, carnita trebuie sa fie acoperita de supa.
Dam la fiert, cu craticioara acoperita de un capac pana cand puiul este bine patruns. Ridicam capacul si lasam sa scada sosul pana devine gros. Saram, piperam. Vom adauga smochinele taiate in 4, acoperim cu capacul si mai lasam pe foc cam 5 minute in asa fel ca sa nu se transforme in gem. Cele uscate cer putin mai mult timp, dar maxim 10 minute.
Pofta buna!
Servim alaturi de cereale cuscus sau de orez.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii