Tajina de Pui cu Smochine si Miere

Complexitate
redusa
Tajina de Pui cu Smochine si Miere

Ingrediente

  • ~6 bucati de pui
  • smochine
  • 3 linguri de miere
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1lingurita de ghimbir in pudra
  • sofran
  • sare
  • piper
  • supa de pui

Mod de preparare

Daca folositi smochine uscate le vom inmuia in apa calduta, daca folositi proaspete sau congelate le taiem direct in 4. Intr-o craticioara adanca sau speciala tajina se incing 4 linguri de ulei, se spala puiul si se aseza in craticioara, se lasa cateva minute sa prinda culoare.

Dupa acest timp adaugam ceapa si usturoiul taiat maruntel, continuam cu condimentele, amestecam sa prinda toate aromele. Lasam 5 minute si adaugam mierea de albine, amestecam din nou, astefel puiul se va carameliza putin. Pregatim supa de pui dintr-un cub sau din instant, sau daca aveti facuta in casa si asa calda o varsam peste carne, carnita trebuie sa fie acoperita de supa.

Dam la fiert, cu craticioara acoperita de un capac pana cand puiul este bine patruns. Ridicam capacul si lasam sa scada sosul pana devine gros. Saram, piperam. Vom adauga smochinele taiate in 4, acoperim cu capacul si mai lasam pe foc cam 5 minute in asa fel ca sa nu se transforme in gem. Cele uscate cer putin mai mult timp, dar maxim 10 minute.
Pofta buna!
Servim alaturi de cereale cuscus sau de orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata
Bucataras.RO

Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata

Macar sa dea benga-n noi la marele fix.....

Ciocolata de casa cu alune de padure si visine din visinata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola