Soutzoukakia (Chiftele Grecesti in Sos)

Postat pe: 25-03-2011
(0)

Ingrediente

500 gr di carne tocata de vita
3-4 felii de piine
5 catei de usturoi striviti
1/2 lingurita cu seminte de chimen (pe care il macinati)
sare, piper si faina cita este nevoie
ulei pentru prajit (daca insa alegeti sa le coaceti in cuptor ca mine nu aveti nevoie de ulei)
2 cani cu apa
1 cana cu suc si pulpa de rosii

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Soutzoukakia Σουντζουκάκια sau mai bine zis chiftelute de carne tocata aromatizate cu chimen si coapte in sos de rosii


- inmuiati piinea in apa si o stoarceti bine
- adaugati piinea inmuiata si stoarsa la carne, usturoiul strivit (crema), chimen, sare si piper
- amestecati bine si formati mici suluri de cca 6 cm lungime si grosime 1. 5 cm
- treceti acest tip de chiftelute prin faina
- prajiti carnea in ulei intr-o tigaie sau fara ulei asa cum am facut eu in tava de sticla (Jena, Pirex) la cuptor, in cuptorul deja cald
- intr-o craticioara puneti chiftelutele prajite cu putin ulei (altul nu cel in care ati prajit) sau in aceeasi tava in care ati copt chiftelutele daca vreti sa continuati tot la cuptor ca mine varsati peste chiftele apa si sucul de rosii gata amestecate
- lasati sa fiarba 20-30 minute la foc moderat (pe flacara daca ati ales prima varianta in cratita sau la cuptor ca mine in vasul de sticla)
Serviti cu orez simplu sau cartofi (piure, copti la cuptor sau prajiti)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Soutzoukakia (Chiftele Grecesti in Sos)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Soutzoukakia (Chiftele Grecesti in Sos)