Sos Din Sambure de Mango (Ogbono Soup) - reteta nigeriana

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

1 kg carne de vacuta taiata cubulete (se poate orice tip de carne)
250 gr creveti decojiti
225 g de samburi de mango
225 g crab
25 g de praf de chili
1 jumatate de ceapa rosie
1 cutie de ciuperci feliate
5 linguri de ulei de palmier
500 ml apa
sare dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se spala carnea bine se pune intr-o craticioara, se adauga apa, ceapa taiata felii si praful de chili si lasam sa fiarba carnea.

In alta craticioara punem uleiul la incalzit si prajim samburii de mango, pe care i-am macinat (se pot macina cu o masina pt macinat cafea), cam 3 minute, dupa care adaugam carnea si apa in care a fiert, crabul pe care l-am macinat. Lasam cam 5 minute si adaugam creveti si ciupercile. Potrivim de sare si mai lasam cam 10 -15 minute, amestecand din cand in cand.
Este un sos delicios. Se poate servi cu orez sau mamaliguta. In bucataria nigeriana se serveste cu yam, dar din pacate in Romania inca nu se gaseste. Sper sa va placa.

PS: se poate pune si spanac congelat odata cu ciupercile, dar eu nu pun caci fetitelor mele nu le place spanacul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sos Din Sambure de Mango (Ogbono Soup) - nigeriana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sos Din Sambure de Mango (Ogbono Soup) - reteta nigeriana