Snitel Special

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g carne porc fara os
  • 400 g sunca presata
  • 400 g creier de porc
  • 200 ml ulei
  • 100 g morcovi
  • 250 g castraveti murati
  • 250 g orez
  • 50 unt
  • 50 g faina
  • o foaie de dafin
  • patrunjel
  • otet
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Carnea se portioneaza in 10 bucati, care se bat si se sareaza, dupa gust.
Acestea se trec prin faina, apoi se inabusa in 100 ml ulei si 100 ml apa cu putina sare. Cand sunt gata, se aranjeaza frumos pe un platou.

Sunca presata se taie in 10 felii care se inabusa de unt. Se acopera fiecare felie de carne cu cate o felie de sunca presata.
Creierul se curata de pielita si se pune in apa rece pentru 10 minute, apoi se fierbe impreuna cu morcovii, foaia de dafin, sarea, piperul si otetul.

Cand e gata, se scoate, se scurge bine, se taie in 10 bucati si acestea se pun peste sunca presata.
Deasupra se aseaza castravetii murati(curatati de coaja si de seminte, taiati in rondele subtiri, opariti, scursi de apa si caliti in ulei incins).

Orezul se inabusa in ulei si apa, se adauga sare si piper dupa gust, apoi se fierbe.

Snitelele se servesc cu garnitura de orez fiert, presarat cu patrunjel tocat fin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)