Ingrediente

oua 6 buc
ceapa 2 buc
o cana cu smantanA
150 gr branza de burduf
jumari 200 gr
Marar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Pornim de la ceapa pe care o curatam si o taiem marunt de tot.
Scoatem de la putina sau garnita 2-3 linguri bune de jumari si inpreuna cu ceapa le calim pana se auresc bine dupa care stingem cu o jumatate de cana de apa.
Batem ouale cu smantana, taiem mararul mic si pregatim branza de burduf sa fie la indemana.

Cu un foc foarte mic, cel mai mic in asa fel incat sa nu alteram calitatea smantanei, punem peste jumari si ceapa, smantana cu ouale bine batute, punem si branza, mestecam continuu ca sa nu se prinda si iarasi mestecam, timp de 5-7 min cand scrobul nostru se va ingrosa devenind vascos.

Lasam vasul deoparte sa se raceasca si presuram cu marar
Scoatem din jar bulzul de mamaliga framantat cu branza iute cat mai veche, punem o strachina zdravana cu scrob, turnam si un toi de rachie, ne imbiem asadar unii pe altii la masa iar daca am terminat luam si o carafa de lapte proaspat muls urmand sa ne intrebam o fi bine?
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Scrob Ciobanesc" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  31.01.2013 18:12:14

Parca vad si acum pe bunicul meu la vreme de masa cum isi sufleca manecile camasii, isi mangaia barba cu respect cum pregatea aceasta minunatie de mancare.Nu puteai sa-l intrebi prea multe era atent acolo de parca totul ar fi fost un ritual,.Noi ,copiii il priveam cu jind la ce facea acolo si simteam cum ne ghioraie matele.
Ne aseza la masa cu toti ceilalti rostea TATAL NOSTRU ,multumea domnului pentru bucatele de pe masa,ostenea si trei cruci pentru a incheie ruga si ne indemna sa poftim la masa

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Scrob Ciobanesc