Sarmalute in Foi de Vita

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

carne tocata amestec 500 de grame
orez 150 de gr
ceapa verde 2 leg
marar verde 1 leg
ulei
frunze de vita
pasta de rosii
fain alba de grau
condimente pt sarmale
ceapa uscata 3 -4 buc
vegeta
piper
1 lingura de zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Se curata ceapa uscata si se caleste pana devine aurie, se adauga o lingura pasta de rosii si se pune peste carnea tocata se adauga orezul spalat in 2 -3 ape, marar verde, condimente pt sarmale, si se amesteca. Frunzele de vita se spala si se oparesc, se curata de cotoare.

Se pune pe fiecare frunza din compozitie si se ruleaza. pe fundul oalei se pune ulei ceapa verde tocata marunt si marar. Se aseaza sarmalutele si intre ele se pune de asemenea ceapa verde tocata si marar verde tocat. Deasupra se pun frunze de vita se pune apa clocotita si se dau la fiert.

Intre timp se face sosul. Se pune intr o cratita ulei si 2 linguri de faiana alba sa se caleasca se aduga pasta de rosii si apa ca la sosul de rosii. Se pune vegeta, piper si 1 lingura de zahar, marar verde si cimbru. cand sarmalele sunt fierte se pune sosul si se lasa sa dea cateva clocote.

POFTA BUNA
Se serveste cu mamaliguta
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmalute in Foi de Vita" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmalute in Foi de Vita