Sarmalute in Foi de Vita

Complexitate
medie
Sarmalute in Foi de Vita

Ingrediente

  • 600 g carne tocata de vita
  • 100 g orez
  • foi de vita
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • bulion
  • ulei de masline
  • o legatura de marar si o legatura patrunjel

Mod de preparare

Se pune carnea intr-un castron. Se toaca ceapa si morcovul si se amesteca cu carnea, apoi se adauga orezul doua linguri cu ulei de masline, se potriveste cu sare si piper, se pune bulionul si verdeata tocata marunt si se amesteca bine toate ingredientele.

Frunzele daca sunt proaspete se oparesc in bors, se scurg si se lasa la racit. Se ia cate o frunza si putina umplutura si se ruleaza, se astupa la ambele capete formandu-se o sarmaluta.

Dupa ce sunt gata toate, intr-in vas se aseaza sarmalutele se face un sos din bulion sau suc de rosii cu delikat, putin piper si apa si se toarna peste sarmale pana sunt acoperite. Se pun la fiert la foc mic.
Se servesc cu smantana sau iaurt. Fiind un fel de mancare mai dietetic poate fi consumat de cei cu diabet dar atunci se inlocuieste smantana cu iaurtul.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc