Sarmale Lucia

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

1 kg carne tocata, amestec 1:1
200 g slanina afumata
1 cana orez
2 cepe mari
codite de patrunjel, tocate marunt, de la 2 legaturi
1 cartof (mare) ras pe razatoarea mare
cimbru proaspat, maruntit 2x 1/2 lingurita sau uscat
1 lingurita boia
sare
piper
6-7 catei mari de usturoi
100 g pasta de tomate
1 lingurita zahar
100-150 ml ulei
1 lingurita tarhon (optional)
1 lingurita marar uscat, macinat
frunze de varza alba proaspata
smantana, dupa preferinta

Mod de preparare

Opariti frunzele de varza in apa clocotita, scurgeti-le si lasati-le la racit.
Caliti 1 minut, in 50 g ulei incins, ceapa si 2 catei de usturoi, tocati marunt. Puneti apoi, orezul si caliti in continuare, amestecand mereu, inca 4-5 minute. Adaugati carnea, 1/2 lingurita cimbru, tarhonul (optional), piperul, cartoful ras si coditele de patrunjel, taiate foarte marunt si lasati pe foc, pana ce carnea isi schimba culoarea si se albeste. Nu mai mult!

Potriviti gustul de sare si piper, daca mai este nevoie si lasati la racit.

Formati sarmalele cat mai mici. Asezati intr-o cratita unsa cu putin ulei, care merge la cuptor, un strat de varza taiata fidelute, sarmalele cladite, un alt strat de varza taiata si acoperiti cu felii de slaninuta, taiate julien. Turnati apa rece, cat sa acopere ultimul strat si puneti la fiert, la foc moderat spre mic.

Separat, rumeniti in restul de ulei incins, 4-5 catei de usturoi, tocati marunt. Adaugati pasta de rosii, dizolvata in putina apa, boiaua, 1/2 lingurita cimbru, zaharul, mararul uscat, macinat praf si lasati pe foc potrivit, amestecand, inca 3-4 minute.

Cand furculita intra usor in varza unei sarmale, puneti sosul, intins pe toata suprafata stratului de varza de deasupra si dati la cuptorul incins, pentru 30 minute, la foc potrivit, spre mic. Intoarceti din cand in cand stratul de varza de deasupra si umectati cu zeama din vas.

Serviti calde, cu paine proaspata si smantana.

POFTA BUNA!

Va propun o reteta delicioasa de sarmale!
Daca le gustati, nu le veti uita curand!
Sunt cele mai bune sarmale mancate de mine, pana acum!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmale Lucia" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  18.01.2010 12:02:23

Maryag20,
Feliile de slaninuta se pun deasupra ultimului strat de varza tocata.

maryag20
•  17.01.2010 11:49:11

deci slanina se taie bucati mici si se pune separat cu varza tocata printre sarmalute???

lucia_bp
•  17.09.2009 15:26:01

Va pot spune ca sunt cele mai bune sarmale pe care le-am mancat pana acuma!
Nu ezitati sa le pregatiti si veti fi placut surprinse de gustul lor minunat !
POFTA BUNA !

ararara
•  17.09.2009 10:09:09

Buna, nu stiu de ce dar nu sunt niciodata multumita de gustul sarmalelor mele, cred ca reteta ta este delicioasa, o voi incerca si sper ca vor iesi minunate!

babadochia
•  15.09.2009 10:15:29

Ham interesanta retete ,trebuie sa o incerc si eu ca sunt o mara pofticioasa.
Felicitari!

iulianav7
•  18.08.2009 14:13:19

Vai ce bunatate! FELICITARI! Si ce poze...
Trebuie neaparat sa fac sarmale (adica sarmalele astea) caci nu mai pot de pofta....

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale Lucia