Opariti frunzele de varza in apa clocotita, scurgeti-le si lasati-le la racit.
Caliti 1 minut, in 50 g ulei incins, ceapa si 2 catei de usturoi, tocati marunt. Puneti apoi, orezul si caliti in continuare, amestecand mereu, inca 4-5 minute. Adaugati carnea, 1/2 lingurita cimbru, tarhonul (optional), piperul, cartoful ras si coditele de patrunjel, taiate foarte marunt si lasati pe foc, pana ce carnea isi schimba culoarea si se albeste. Nu mai mult!
Potriviti gustul de sare si piper, daca mai este nevoie si lasati la racit.
Formati sarmalele cat mai mici. Asezati intr-o cratita unsa cu putin ulei, care merge la cuptor, un strat de varza taiata fidelute, sarmalele cladite, un alt strat de varza taiata si acoperiti cu felii de slaninuta, taiate julien. Turnati apa rece, cat sa acopere ultimul strat si puneti la fiert, la foc moderat spre mic.
Separat, rumeniti in restul de ulei incins, 4-5 catei de usturoi, tocati marunt. Adaugati pasta de rosii, dizolvata in putina apa, boiaua, 1/2 lingurita cimbru, zaharul, mararul uscat, macinat praf si lasati pe foc potrivit, amestecand, inca 3-4 minute.
Cand furculita intra usor in varza unei sarmale, puneti sosul, intins pe toata suprafata stratului de varza de deasupra si dati la cuptorul incins, pentru 30 minute, la foc potrivit, spre mic. Intoarceti din cand in cand stratul de varza de deasupra si umectati cu zeama din vas.
Serviti calde, cu paine proaspata si smantana.
POFTA BUNA!
Va propun o reteta delicioasa de sarmale!
Daca le gustati, nu le veti uita curand!
Sunt cele mai bune sarmale mancate de mine, pana acum!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii