Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece,2-3 ore.
Carnea tocata o punem intr-un castron.Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, orezul( spalat in apa rece), cimbru, sare si piper. Amestecam bine si dam deoparte pana pregatim frunzele de varza.
Varza o desfacem in foi potrivit de mari carora le taiem cotoarele si nervurile mai groase.
Formam sarmalele punand in centrul fiecarei bucati de varza ,carne( cat o nuca), rulam foaia iar capetele le introducem inauntru cu degetul aratator. Le asezam intr-o cratita pe fundul careia am pus frunze de varza (varza tocata) si foile de dafin. Presaram printre sarmale piper si cimbru,si deasupra punem iarasi frunze de varza ( varza tocata), adaugam vinul, uleiul si apa cat sa le acopere.Punem cratita pe aragaz si cand sarmalele incep sa clocoteasca introducem cratita in cuptorul incalzit, la foc mic pentru circa 4 ore. Mai adaugam apa din cand in cand. Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul, inlaturam fruzele de varza de deasupra si adaugam pasta de tomate dizolvata in putina apa.
Se servesc calde, alaturi de mamaliguta si ardei iute.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii