Sarmale in foi de varza acra

Postat pe: 27-09-2010
(14)

Ingrediente

1 kg carne tocata de porc ( sau porc si vita-cantitati egale )
110 grame orez
3 frunze de dafin
2 cepe uscate (marime medie)
doua linguri de untura de porc
bulion/pasta de tomate 100 grame
varza acra
piper
sare(o lingura)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Se alege carne mai grasa de porc (pulpa, costita, ceafa) si se trece o data prin masina de tocat. Alta varianta este sa se toace atat carne de porc cat si carne de vita, in cantitati egale. Carnea tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in cateva ape, ceapa taiata cubulete foarte mici, piperul, sarea, frunzele de dafin taiate marunt si 100 ml de apa. E foarte important adaosul de apa in umplutura.

Foile de varza se taie selectandu-se bucatile in care carnea poate sa fie impachetata cu usurinta. In mana stanga se pune foaia de varza, aproape de incheietura mainii se aseaza putina carne si se ruleaza foaia de varza cu mana dreapta. Mana stanga se strange caus pentru a nu lasa sa se desfaca tubul de varza, iar cu degetele de la mana dreapta se preseaza marginile foii de varza spre interior si astfel se formeaza sarmaua.

Sarmalele se fierb in recipiente mari tapetate cu foi de varza, in care se dispun concentric, in straturi succesive in forma de melc. Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate si doua linguri de untura. Dupa ce au dat in primul clocot, sarmalele sunt lasate sa fiarba la foc mic timp de 2 ore.

Optional, dupa ce au fiert doua ore pe aragaz, sarmalele se pot lasa inca 20 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade.
Se servesc calde, cu mamaliguta si tuica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmale in foi de varza acra" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alexaaaaaaa
•  30.11.2015 15:19:15

Cautam operatori PC. Se lucreaza comod de acasa, part-time sau full-time. Cerinte:
- cunostinte minime PC
- conexiune internet
- rabdare
- seriozitate
- perseverenta
Nu necesita experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin e-mail. Cereti detalii la adresa: alexaa075@gmail.com

robertionita
•  30.10.2015 06:22:14

Bani pe net! Cautam persoane serioase si care doresc sa castige bani pe net, part-time, la domiciliu. Cerem cunostinte elementare de lucru cu calculatorul, de navigare online, de folosire a emailului si a documentelor word si pdf. Oferim imediat contract de comision si toata instruirea necesara, gratuit. Numai cei foarte seriosi sunt asteptati sa ceara detalii la adresa de email: robertionita55@gmail.com

robertionita
•  07.10.2015 13:23:22

Castigati bani cu noi. De ce vedeti din ce in ce mai des astfel de anunturi? Pentru ca suntem cei mai seriosi si oferim cel mai simplu, sigur si legal program de castigat bani. Si inca mai avem nevoie de colaboratori care sa lucreze cu noi part-time sau full time. Azi e momentul oportun sa actionezi. Actioneaza azi si asigura-ti un viitor mai linistit. Cand iti vei da seama despre ce e vorba iti vei multumi ca ai ales sa crezi in oferta noastra. Nu ai nevoie decat de seriozitate, cunostinte minime pe calculator si 1-2 ore de activitate online zilnica. Trimite un mail cu titlul INFO sau PROIECT la adresa de mail robertionita55@gmail.com

ramonavv
•  24.12.2014 22:30:12

Mi-au ieșit delicioase de prima dată!

superx400
•  11.03.2012 15:24:19

doamne, ce bine arata! nota 10

claudita72
•  09.12.2011 15:00:31

sunt nemaipomenite va sfatuiesc sa incercati

tantza
•  14.07.2011 15:29:42

Nu prea ma pricep la gatat... dar acum sunt in plin proces si am o nelamurire... as aprecia un raspuns rapid:
1. tre sa pun capac?
2. tre sa adaug apa daca scade?
Multumesc anticipat

anyadelia
•  22.02.2011 07:16:05

vero i-mi place cum explici fiecare reteta..am facut cateva..sunt f f bune

roxy14
•  24.04.2009 11:05:47

Foarte bine explicata reteta(cum se face sarmaua ;))
eu aici am facut sarmalele cu varza cruda si le_am oparit in apa cu sare si otet in care se adauga bors cand se termina de fiert sarmalele ptr a acri ...
ultima data le_am facut de paste si au iesit superrr ;)
ps: sarmalutele arata f bine

elena.elena
•  09.12.2008 11:22:19

Carmen poati sa o oparesti in apa cu sare de lamaie sau zeama de la muraturi (daca ai), se spune ca asa seamana cu cea acra, dar nu am incercat...

carmen_dubois
•  21.10.2008 16:14:50

cum acrim varza ? eu nu gasesc decat cruda . merci anticipat

vero
•  02.02.2008 14:22:52

Super arat...si nota 10!

Arranka
•  03.12.2007 08:08:25

cele mai bune sarmale mancate..facute de mine..ca la mama acasa:Dau fost delicioase

adi
•  28.03.2007 15:02:23

Nota maxima din partea mea pentru reteta de Sarmale ;)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale in foi de varza acra