Sarmale cu Varza Murata la Cuptor

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

500 g carne tocata
200 g orez
1 ceapa
sare
piper dupa gust
1 lingura boia dulce
50 ml coniac
1 lingura marar verde
1 lingura maghiran
1 lingurita cimbru
bucatele de slanina afumata
costite afumate
ulei
varza murata marunta

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste in 3-4 linguri de ulei, se trage de pe foc si se adauga 1 lingura boia dulce. Ceapa calita se adauga la carnea tocata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper macinat. Adaugam dupa preferinta 1 lingura marar verde tocat (fiecare poate adauga dupa gust mai mult sau mai putin marar), 1/2 lingura maghiran si in cele din urma orezul spalat si bine scurs de apa. Amestecam componentele pana se omogenizeaza si eventual mai condimentam daca e necesar cu sare si piper.

Varza o desfacem si frunzele le spalam in apa rece. Le rupem pe jumate si punem o lingura de umplutura, o bucatica de slanina afumata si le sucim ca in filmuletul prezentat.

In oala de lut asezam un strat de varza murata spalata in apa rece si bine stoarsa, asezam sarmalutele si printre ele bucati de costite afumate acoperim totul cu varza marunta si deasupra presaram restul de maghiran, 1 lingurita de cimbru si 1 lingurita sare (costitele fiind sarate, nu facem exces de sare). Adaugam apa calda cat sa acopere putin varza marunta, acoperim oala cu capacelul, si il asezam intr-o tava adanca si dam totul la cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora de cand incepe sa fiarba.

Tava cu oala o asezam direct pe tabla de deasupra arzatorului din cuptor. Inainte de a scoate oala cu sarmale din cuptor desupra turnam 50 ml coniac si mai lasam la cuptor aproximativ 10 minute sa se intrepatrunda aromele.

In acest timp pregatim un "pat" uscat din paturi (pe vremuri bunica aseza oala in duna de pene), scoatem oala din cuptor si o asezam intre paturi. Invelim oala in paturi si lasam sa stea acolo pentru inca circa 2-3 ore.

Sarmalele raman calde prin aceasta metoda timp indelungat chiar daca servim din ele intre timp (daca inveliti din nou oala). Se pot servi cu samantana sau fara, dupa preferinta fiecaruia.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmale cu Varza Murata la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

cameliadarie
•  28.03.2015 06:27:03

Coniacul este pentru inveselirea bucatarului ?

lucia_bp
•  08.01.2010 12:18:18

Un deliciu!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale cu Varza Murata la Cuptor