Sarmale cu Varza Murata in Oala de Lut

Postat pe: 26-02-2013
(0)

Ingrediente

1 kg carne tocata de porc
1/2 kg ceapa alba
1 ardei gras rosu
frunze de varza murata
250 gr orez
250 gr sunculita afumata
condiment pentru carne de porc
cimbru
marar verde
bulion 200 ml
piper
50 ml ulei
cimbru si marar uscat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h:30min
Varza murata se desface frunza cu frunza, se spala cu apa rece si se taie cotoarele. Intr-o tigaie se incinge uleiul se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul gras tocat si el si 100 ml apa si sa lasa sa se inabuse.

Dupa ce s a inabusit se adauga bulionul si mararul verde tocat. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s a racit se amesteca cu carnea tocata, cimbru, condimente pentru carne, piper si orezul spalat. Se ia cate o frunza de varza, se pune din umplutura si se formeaza sarmalele.

In oala de lut se pune putin ulei, se pune mararul si cimbrul uscat si cotoarele de varza. Se aseaza sarmalele, punand intre randuri felii de sunculita afumata. Cand s-au asezat toate sarmalele se acopera cu frunze de varza, se pune apa peste ele si se dau la fiert la foc mic.

Cand sunt gata se servesc simple sau cu smantana si ardei iute.
Se servesc simple sau cu smantana si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmale cu Varza Murata in Oala de Lut" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale cu Varza Murata in Oala de Lut