Ingrediente

Pentru 8 rulade avem nevoie de:
8 frunze mari de varza rosie
650-750g carne tocata (din amestec porc-vita sunt mai savuroase)
200-250g ciuperci
2-4 linguri smantana
1-2 buc oua
1-2 felii paine, fara coaja, mai veche de 1 zi
2-4 linguri vin rosu sec (demisec)
1-15 pahar supa de carne (1 pahar = 250 ml se poate obtine din cub Eu pun 1 l pentru ca ne place sosul)
1-2 buc cuisoare
3 linguri otet de vin (2 linguri zeama de lamaie)
1 lingura zahar
1 lingura faina
sare
piper alb macinat
4 1/2 linguri margarina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se fierbe 1 l de apa cu 1 lingura de sare, 1/4 lingurita piper, zahar, cuisoare si otetul de vin(zeama de lamaie)

Se spala frunzele de varza, se elimina nervurile mai groase, se introduc in apa si se fierb 5 min. Nu le lasati mai mult pentru ca riscati sa se rupa. Se scot cu grija si se lasa sa se zvante.
Intre timp se pune painea la inmuiat, in apa.

Ciupercile spalate si taiate marunt se calesc intr-o craticioara, in 1 lingura margarina topita, apoi se adauga doar cateva linguri de apa (1-2) si se inabusa cateva minute. Se lasa sa se raceasca putin si se dau prin masina de tocat carne.

Se stoarce bine painea si se marunteste.
Se framanta carnea cu painea sfaramata, oul si smantana. Se adauga ciupercile si se omogenizeaza. Se potriveste, dupa gust cu sare si piper si se imparte in 8.

Pe fiecare frunza de varza se repartizeaza o parte din amestecul cu carne si se infasoara ca o sarma, inchizand bine capetele.
Intr-un vas termorezistent se pune restul de margarina, topita pe foc, se aseaza frumos ruladele, se toarna supa peste ele, se acopera vasul cu o folie de aluminiu, pentru ca ruladele sa nu-si inchida prea tare culoarea si se dau la cuptor, timp de 1 ora, la temperatura de 180 grade.

Intre timp se desface faina in vin, iar spre sfarsitul perioadei de tinut in cuptor, se toarna in vas, se amesteca cu licidul de aici, cu grija sa nu rupem ruladele si se lasa fara folie sa mai dea cateva clocote, pana se leaga sosul.

Ruladele se servesc cu sosul rosu turnat peste ele.
Sunt deosebit de gustoase cu paine proaspata si cu cartofi nature sau pireu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulade Rosii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulade Rosii