Rulada de Cartofi cu Salam, Cimbru si Busuioc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulada de Cartofi cu Salam, Cimbru si Busuioc

Ingrediente

  • -1 kg cartofi
  • -70 g unt
  • -3-4 linguri pesmet sau 2-3 linguri faina
  • -3 oua
  • -sare
  • -300 g salam foarte uscat, taiat bucatele
  • -cimbru uscat
  • -busuioc uscat
  • -1 ou pentru uns

Mod de preparare

Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare, apoi se scurg, se lasa sa se raceasca si se curate de coaja.

Se zdrobesc cu furculita (nu va recomand mixerul sau blenderul, pentru ca devin foarte pastosi si cleiosi) si se amesteca cu sare, unt, oua si pesmet sau faina. Fac precizarea ca mie nu mi-a fost suficienta cantitatea de faina trecuta la ingrediente, dar cum am tot adaugat, nu va pot preciza cata faina am pus. Important este ca trebuie sa obtineti o compozitie de consistenta aluatului de paine,

Pe un prosop de bucatarie (eu am folosit folie alimentara), presarat generos cu faina (altfel se lipeste destul de tare), se intinde o foaie de aluat, peste care se repartizeaza uniform cimbru, busuioc si bucatelele de salam.

Se ruleaza cu ajutorul prosopului (foliei), se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se unge bine, cu ou batut, pe toata suprafata.

Se da la cuptorul incins, la foc potrivit pentru aproximativ 40 min, sau pana se rumeneste frumos.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca cateva minute,

Pofta buna!

Se poate servi cald sau rece, feliat, cu diferite salate: de rosii, sfecla, salata sau ceapa verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa