Rulada de Cartofi cu Salam, Cimbru si Busuioc

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

1 kg cartofi
70 g unt
3-4 linguri pesmet sau 2-3 linguri faina
3 oua
sare
300 g salam foarte uscat, taiat bucatele
cimbru uscat
busuioc uscat
1 ou pentru uns

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare, apoi se scurg, se lasa sa se raceasca si se curate de coaja.

Se zdrobesc cu furculita (nu va recomand mixerul sau blenderul, pentru ca devin foarte pastosi si cleiosi) si se amesteca cu sare, unt, oua si pesmet sau faina. Fac precizarea ca mie nu mi-a fost suficienta cantitatea de faina trecuta la ingrediente, dar cum am tot adaugat, nu va pot preciza cata faina am pus. Important este ca trebuie sa obtineti o compozitie de consistenta aluatului de paine,

Pe un prosop de bucatarie (eu am folosit folie alimentara), presarat generos cu faina (altfel se lipeste destul de tare), se intinde o foaie de aluat, peste care se repartizeaza uniform cimbru, busuioc si bucatelele de salam.

Se ruleaza cu ajutorul prosopului (foliei), se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se unge bine, cu ou batut, pe toata suprafata.

Se da la cuptorul incins, la foc potrivit pentru aproximativ 40 min, sau pana se rumeneste frumos.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca cateva minute,

Pofta buna!

Se poate servi cald sau rece, feliat, cu diferite salate: de rosii, sfecla, salata sau ceapa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulada de Cartofi cu Salam, Cimbru si Busuioc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  24.11.2011 14:36:49

Cu multa placere Ioana_50 . Vei fi incantata de rezultat.

ioana_50
•  08.05.2009 19:22:29

de aratat arata foarte bine am s-o incerc si eu ,ma tenteaza toate retetele noi pentru mine.multumesc pentru reteta!

lucia_bp
•  30.04.2009 17:09:10

Maria,crusta este crocanta si ramane asa chiar mai multe zile.

lucia_bp
•  30.04.2009 17:08:05

Multumesc Adina_83 !

maria MIHULESCU
•  29.04.2009 16:24:02

Super rulada, Lucia. Felicitari! Cum iese crusta la final? Este crocanta sau mai moale? O sa o fac si eu sigur, ca imi place cum arata si trebuie sa fie si buna.

adina_83
•  11.04.2009 16:07:46

Arata grozav!
Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulada de Cartofi cu Salam, Cimbru si Busuioc