Rosbeef cu Mazare

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o bucata de muschi de vita cam de 1 kg
  • 2-3 cozi de telina
  • 2-3 morcovi maricei
  • 1 ceapa medie
  • 1 pah de vin alb
  • ulei
  • rozmarin
  • putin unt
  • Pt garnitura:
  • un borcan mare de mazare sau cam jum de kg de mazare congelata (eu o prefer, e mai dulce si mai gustoasa)
  • 100-150 g de kaizer
  • o ceapa potrivita

Mod de preparare

Bucata de muschi intreaga se prajeste bine pe toate partile pana formeaza ca o crusta aurie. Se scoate din tigaie si se calesc morcovii taiati rondele, ceapa pestisori si cozile de telina bucatele(sau radacina de telina) si rozmarinul, iar cand se inmoaie se pune din nou carnea cu un pahar bun de vin. Se fierbe la foc iute pana scade tot vinul, apoi se acopera cu apa se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc moale cam 2-2 jum ore, adaugand din cand in cand apa calda.

Cand carnea e fiarta, se scoate din sosul in care a fiert (acesta trebuie sa fie scazut, nu f lichid) si se lasa la racit. Intre timp legumele cu sosul ramas se fruleaza. Carnea, cand e rece, se taie felii de 1.5 -2 cm grosime (e important sa fie rece, altfel se farama la taiat), se pun intr-o tava, se toarna sosul frulat deasupra si se adauga cateva feliute de unt deasupra.

Se da la cuptor pana cand untul se topeste.

Pt garnitura se caleste ceapa cu kaizerul si apoi se adauga mazarea. Se potriveste de sare si se fierbe la foc mic, cu putina apa, pana cand mazarea e bine fiarta si apa e scazuta. Eu nu pun bulion sau sos de rosii la tipul asta de garnitura, uneori pun putin morcov taiat rondele pt ca da aspect colorat.
In fiecare farfurie pun 1-2 felii de carne cu putin sos si alaturi garnitura de mazare si le servesc fierbinti. E drept ca dureaza ceva timp, dar pot sa va spun cu mana pe inima ca rezultatul e super. Nu am dat niciodata gres cu reteta asta. Asa o fac eu, dar fiecare e liber sa-si creeze propria reteta, cum fac si eu de altfel.

Va doresc pofta buna! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute