Rata cu Sos de Vin

Postat pe: 26-11-2008
(0)

Ingrediente

1 rata
500 ml vin alb
500 ml zeama de carne (se poate obtine din cub)
50 ml ulei de masline
100 g ciuperci
100 g masline verzi
cativa catei de usturoi (dupa preferinta)
20 g faina
tarhon
sare

Mod de preparare

Rata bine curatata si spalata se fierbe inabusit, intr-o oala pe masura, in vin si zeama de carne, cu putina sare.

Cand rata este aproape gata, separat, intr-o cratita, se incinge uleiul, in care se caleste usor o tocatura obtinuta din masline, tocate marunt, ciuperci, tarhon si usturoi.

Inainte de a se rumeni, se pune faina, se amesteca repede si se stinge imediat cu zeama in care a fiert rata.

Se scade pana la consistenta sosului, amestecand mereu si se serveste impreuna cu rata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rata cu Sos de Vin" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rata cu Sos de Vin