Rata cu Sos de Vin

Postat pe: 26-11-2008
(0)

Ingrediente

1 rata
500 ml vin alb
500 ml zeama de carne (se poate obtine din cub)
50 ml ulei de masline
100 g ciuperci
100 g masline verzi
cativa catei de usturoi (dupa preferinta)
20 g faina
tarhon
sare

Mod de preparare

Rata bine curatata si spalata se fierbe inabusit, intr-o oala pe masura, in vin si zeama de carne, cu putina sare.

Cand rata este aproape gata, separat, intr-o cratita, se incinge uleiul, in care se caleste usor o tocatura obtinuta din masline, tocate marunt, ciuperci, tarhon si usturoi.

Inainte de a se rumeni, se pune faina, se amesteca repede si se stinge imediat cu zeama in care a fiert rata.

Se scade pana la consistenta sosului, amestecand mereu si se serveste impreuna cu rata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rata cu Sos de Vin" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rata cu Sos de Vin