Rata cu Sos de Ciuperci

Postat pe: 26-11-2008
(0)

Ingrediente

1 rata (aprox 2 kg)
200g ciuperci
2-4 linguri unt
sare
piper boabe
1 pahar vin alb sec
verdeata tocata (dupa preferinta)
100 g slanina afumata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:40min
Se pregateste rata cu o zi inainte:se taie in bucati, se presara cu sare si se da la rece.

A doua zi, se pune carnea in tava de friptura si se stropeste cu untul topit.

Se adauga o cana de apa calda in amestec cu vinul alb, putin piper, apoi se acopera rata cu felii de slanina si se introduce tava acoperita, in cuptor, la foc mic, pentru 1 ora.

Separat, ciupercile spalate si taiate felii subtiri, se lasa sa scada, intr o cratita in care se adauga o lingura de unt si putina sare.

Cand nu mai au sos, se rastoarna ciupercile in tava cu friptura si se lasa sa fiarba impreuna, in cuptor, 15 minute.

Cu 5 minute inainte de a scoate tava, se adauga verdeata tocata marunt.
Friptura se serveste fierbinte, acoperita cu sosul de ciuperci.
Merge acompaniata de vin Merlot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rata cu Sos de Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rata cu Sos de Ciuperci