Rata cu Sos de Ciuperci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 rata (aprox 2 kg)
  • -200g ciuperci
  • -2-4 linguri unt
  • -sare
  • -piper boabe
  • -1 pahar vin alb sec
  • -verdeata tocata (dupa preferinta)
  • -100 g slanina afumata

Mod de preparare

Se pregateste rata cu o zi inainte:se taie in bucati, se presara cu sare si se da la rece.

A doua zi, se pune carnea in tava de friptura si se stropeste cu untul topit.

Se adauga o cana de apa calda in amestec cu vinul alb, putin piper, apoi se acopera rata cu felii de slanina si se introduce tava acoperita, in cuptor, la foc mic, pentru 1 ora.

Separat, ciupercile spalate si taiate felii subtiri, se lasa sa scada, intr o cratita in care se adauga o lingura de unt si putina sare.

Cand nu mai au sos, se rastoarna ciupercile in tava cu friptura si se lasa sa fiarba impreuna, in cuptor, 15 minute.

Cu 5 minute inainte de a scoate tava, se adauga verdeata tocata marunt.
Friptura se serveste fierbinte, acoperita cu sosul de ciuperci.
Merge acompaniata de vin Merlot.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate