Se spala bine rata si se sareaza usor, pe exterior si interior.
Se curata cateva mere mici de coaja, se scobesc in interior si se scot samburii cu casuta, avand grija sa ramana intregi.
In cavitatea abdominala a ratei, se pun merele curatate si ficatul si se coase cu cateva impunsaturi. Se unge rata cu unt, se pune in tava, in jurul ei se aseaza merele ramase(curatate si ele de coaja si samburi), restul de unt si putina apa. Se da la cuptor, pana se frige, stropindu-se din cand in cand cu sosul din tava.
Se scot atele si merele din interior.
Se aseaza rata pe un platou inconjurata de toate merele si se serveste alaturi de sosul strecurat, pus intr-o sosiera.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii