1. Carnea de caprioara se marineaza timp de 2 zile. Dupa ce se scoate din marinata, se sterge cu un prosop de bucatarie, se impaneaza cu slanina afumata, se freaca cu sare, se unge cu unt si se aseaza intr-o tava cu restul de unt. Se da tava la cuptor si se frige, stropindu-se din cand in cand cu sosul format in tava.
2. Cand este bine patrunsa si rumenita, se scoate carnea din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca si se taie felii.
3. Se prepara sosul Cumberland: se curata lamaile si portocalele de coaja. Marmelada de coacaze, mustarul, vinul, otetul si cca. 2 g. sare se fierb la un foc domol timp de 10 minute. Se storc lamaile si portocalele si zeama lor se adauga in sos, se lasa sa dea un clocot, se ia de pe foc si dupa ce se mai tempereaza, se paseaza sosul printr-o sita. O treime di cantitatea de coji de lamaie si portocale se taie julien si se fierb cca. 20 de minute, se scurg, se lasa sa se raceasca si se adauga in sos.
La servit, la fiecare portie, se pun doua felii de carne, garnitura-de obicei piure de mere si cate 1-2 linguri de sos.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAsa-i ca va plac deserturile din aluat framantat ? Azi va aduc o reteta de melcisori , cuibi de viespi sau cum Ii se mai...
Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafideCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii