1. Carnea de caprioara se marineaza timp de 2 zile. Dupa ce se scoate din marinata, se sterge cu un prosop de bucatarie, se impaneaza cu slanina afumata, se freaca cu sare, se unge cu unt si se aseaza intr-o tava cu restul de unt. Se da tava la cuptor si se frige, stropindu-se din cand in cand cu sosul format in tava.
2. Cand este bine patrunsa si rumenita, se scoate carnea din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca si se taie felii.
3. Se prepara sosul Cumberland: se curata lamaile si portocalele de coaja. Marmelada de coacaze, mustarul, vinul, otetul si cca. 2 g. sare se fierb la un foc domol timp de 10 minute. Se storc lamaile si portocalele si zeama lor se adauga in sos, se lasa sa dea un clocot, se ia de pe foc si dupa ce se mai tempereaza, se paseaza sosul printr-o sita. O treime di cantitatea de coji de lamaie si portocale se taie julien si se fierb cca. 20 de minute, se scurg, se lasa sa se raceasca si se adauga in sos.
La servit, la fiecare portie, se pun doua felii de carne, garnitura-de obicei piure de mere si cate 1-2 linguri de sos.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii