Pulpa de Caprioara cu Sos Cumberland

Postat pe: 18-03-2009
(0)

Ingrediente

1kg pulpa de caprioara
50g slanina afumata
50g unt
200g marmelada de coacaze
300g portocale
300g lamaie
250g mustar
100ml vin alb
25ml otet
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
1. Carnea de caprioara se marineaza timp de 2 zile. Dupa ce se scoate din marinata, se sterge cu un prosop de bucatarie, se impaneaza cu slanina afumata, se freaca cu sare, se unge cu unt si se aseaza intr-o tava cu restul de unt. Se da tava la cuptor si se frige, stropindu-se din cand in cand cu sosul format in tava.

2. Cand este bine patrunsa si rumenita, se scoate carnea din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca si se taie felii.

3. Se prepara sosul Cumberland: se curata lamaile si portocalele de coaja. Marmelada de coacaze, mustarul, vinul, otetul si cca. 2 g. sare se fierb la un foc domol timp de 10 minute. Se storc lamaile si portocalele si zeama lor se adauga in sos, se lasa sa dea un clocot, se ia de pe foc si dupa ce se mai tempereaza, se paseaza sosul printr-o sita. O treime di cantitatea de coji de lamaie si portocale se taie julien si se fierb cca. 20 de minute, se scurg, se lasa sa se raceasca si se adauga in sos.
La servit, la fiecare portie, se pun doua felii de carne, garnitura-de obicei piure de mere si cate 1-2 linguri de sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pulpa de Caprioara cu Sos Cumberland" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pulpa de Caprioara cu Sos Cumberland